Last news in Fakti

28 Август, 2023 14:21 7 289 3

Създават нов град

  • сащ-
  • калифорния-
  • нов град

Инвестиционната компания Flannery Associates се е насочила към Калифорния

Създават нов град - 1
Снимка: Shutterstock

Инвестиционната компания Flannery Associates прави планове за основаване на нов град в Калифорния, съобщи The New York Times. Компанията придобива огромни участъци земя в окръг Солано, североизточно от Сан Франциско. Вече е купила земя за около 800 млн. USD.

Както посочва вестникът, понякога инвеститорите са купували парцели на цена, в пъти по-висока от пазарната. Flannery Associates има няколко инвеститори от Силициевата долина, включително съоснователя на LinkedIn Рийд Хофман. Държавата има проблем с броя на жилищата поради трудностите, свързани с извършването на строителни работи. Компанията обаче възнамерява да започне работа с местните жители и властите в близко бъдеще, за да „преобразува десетки хиляди акра в претъпкан столичен град, който ще създаде хиляди работни места.

Едно от предимствата ще бъде, че новото селище ще се намира в близост до един от най-големите градове в щата - Сан Франциско. Компанията иска да построи "соларна ферма, горички с над 1 милион нови дървета и над 10 000 акра нови паркове и пространства за града".

В същото време, изборът на място за града може да се превърне в проблем за реализацията на проекта - до бъдещото селище има само една магистрала, която също е много натоварена. Засушаванията и горските пожари също са често срещани в окръга.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 5 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Венера

    8 15 Отговор
    До няколко години, Калифорния няма да я има. Язък за парите.

    Коментиран от #2

  • 2 Аз Кочо

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "Венера":

    То пък България ще е тук но с население по малко от това на София днес.
  • 3 инфлуенсърка млада

    16 1 Отговор
    Стига да имат питейна вода , могат да си построят и хвърчащ град. Пари имат бол и акъл ако имат ще се получи.