Last news in Fakti

29 Януари, 2004 00:00 495 0

Законът за конфискация може да се превърне в инструмент за тормоз

Апелативният прокурор на Пловдив Росен Димов се страхува, че законопроектът за конфискация на незаконно придобитото имущество може да стане инструмент за тормоз и саморазправа въпреки добрия си замисъл.

"Подобни извънредни закони трябва да се приемат много внимателно, за да не се нарушават основните принципи на правото - за невинност, за това, че който иска да докаже някакво престъпление, е задължен да го докаже", обясни апелативният прокурор. Той смята още, че създаването на данъчна полиция може да стане предпоставка за размиване на отговорността. "Това е да накараш данъчните служби да си свършат работата. Те имат сериозни правомощия в ДПК, но някои не ги познават", коментира Димов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА