Last news in Fakti

21 Октомври, 2023 19:23 2 973 5

Нова придобивка за Бобов дол

  • бобов дол-
  • индустриален парк

Ще строят индустриален парк по Плана за справедлив преход

Нова придобивка за Бобов дол - 1
Снимка: БГНЕС

Изготвено е предложение за инвестиционно намерение на Община Бобов дол за изграждане на индустриален парк по Плана за справедив преход, което се внася пред Министерство на енергетиката, МРРБ и Министерство на икономиката. На територята на общината са ТЕЦ "Бобов дол" и мини "Открит въгледобив", които, ако бъдат закрити до 2026 г., това ще доведе да икономически е демографски срив на района. Доскоро в ТЕЦ-а и мините имаше протести.

На 6 ноември изтича крайният срок за подаване на предложения и инвестиционни намерения по териториалните планове за справедлив преход. И Общината иска да се възползва от тази възможност, уточнява БНР.

Индустриалният парк е най-голямата и дългосрочна инвестиция за разкриването на работни места, съхраняване на града и общината и развитието на икономиката.

ОбС в Бобов дол, чийто мандат изтича, взе решение за подписване на Меморандум за сътрудничество между Община Бобов дол и Национална компания "Индустриални зони" ЕАД.

Много спешно Общината ще подаде инвестиционното намерение пред Министерство на енергетиката, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на икономиката.

Инвестиционното намерение да бъде включено в Териториалния план за справедлив преход на област Кюстендил.за създаване на "Индустриален парк". Временно и.д. кмет на общината и новоизбраният кмет мандат 2023 – 2027 г. трябва да предприеме мерки и действия за изкупуване на 310 декара поземлени частни имоти при разклона за селата Паничарево и Голям Върбовник в посока Кюстендил и Дупница в землището на община Бобов дол. Новосъздаденото предприятие да предприеме мерки и действия за изграждането и регистрацията на "Индустриалния парк" ЕАД на територията на община Бобов дол под наименованието "Разметаница" ЕАД, отговарящо на условията, посочени в Закона за индустриалните паркове.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    10 3 Отговор
    Ще садят боб фасул в този дол.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ххммм

    4 3 Отговор
    Браво на бобов дол!
  • 4 Слагам бас

    2 1 Отговор
    В този парк индустрията ще е фотоволтаици.
  • 5 BG гражданин и данъкоплатец

    3 2 Отговор
    Само кражби и далавери са им в главите на управляващите - и на местно, и на централно ниво... От немай къде и хоп поредната глупост ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК! И едни законово регламентирани държавни помощи и едно преливане от пусто в празно - трохи за бедните, тлъсти консултантски договори за мениджмънта. Нито квалифицирана работна ръка, нито подходящи образователни институции, нито езикова подготовка - нищоооооо, което първо интересува потенциалните чуждестранни инвеститори, нищоооооо... Пак се прави нещо, за да се усвоят едни пари от избрани хора, като Ковачки и Доган, а хората по места в мизерия и глад