10 Юли, 2024 15:45 2 447 6

Инвеститорите са привлечени от индустриалните паркове

  • свищов-
  • индустриален парк-
  • дунав-
  • инвеститори

Те дават набор от възможности и опции, с които да се допринесе за развитието на даден регион

Преди дни стана ясно, че започва изграждането на нов индустриален парк за близо 80 млн. лв. Дунавският индустриален парк ще бъде разположен в Свищов. „Индустриалният парк е предпоставка за икономически растеж. Като двигател той може да привлече сериозни инвестиции“, каза служебният министър на иновациите и растежа доц. д-р Росен Карадимов, който пристигна в Свищов на среща, организирана от Общината и Министерството на иновациите и растежа.

Убеден съм, че реиндустриализацията на България е в основата на икономическия растеж. Тя е бъдещето“, каза министърът и допълни, че 27 млн. лева безвъзмездна финансова помощ ще влязат в Дунавския индустриален парк в Свищов.

В индустриалните паркове всеки инвеститор може да получи набор от възможности и опции, с което ще може да допринесе за развитието на региона, добави още Карадимов.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 замислен

    8 0 Отговор
    И сега какво? даваме "едни пари" на "едни хора" и те си правят заводите без пари, после не дават заплати и реват "ама няма хора". Ако ще се правят паркове нека да има и нещо обвързано със заплатите - ако не искат да плащат то тогава вероятно ще се вкарат скапани технологии с ниска производителност от които няма смисъл.
  • 2 да де

    9 0 Отговор
    Какви индустриални паркове това са така наречените логистични центрове къде си държат боклуците на склад които ни пробутват по големите вериги.
  • 3 бат Данчо

    4 1 Отговор
    Варненските боили продължават да се ослушват и въртят глави , като полски мишки относно изграждането на индустриален парк.

    Коментиран от #5

  • 4 Цени на фабрики преди девети септември

    1 2 Отговор
    А в индустриалната зона на Азовстал и Мариупол, как вървят цените на недвижимите имоти?
  • 5 ТИМ сити

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "бат Данчо":

    Нали има Джурасик парк до Девня и виенско колело на морска гара, какво повече искате?
  • 6 Камион

    4 0 Отговор
    Да отидат да видят как се прави.В нашите няма 1 място за паркиране и кръговите са с големината на чиния