31 Март, 2004 00:00 544 0

Сделката със зала "Универсиада" дадена на прокуратурата

  • спорта-
  • младежта-
  • универсиада-
  • спорта васил иванов
Прокуратурата е образувала проверка относно законността на сделка със зала "Универсиада", извършена от министъра на младежта и спорта Васил Иванов - Лучано, съобщи отдел "Връзки с обществеността" на Върховната касационна прокуратура. Проверката е по повод публикация във вестник "Труд".

"Министерството на младежта и спорта е извършило сделка с два свои обекта - зала "Универсиада" в София и "Тотокомплекс Шанс" в Златни пясъци, като трансформацията много напомня скандалната схема, по която общински имоти в София де факто бяха приватизирани на занижени цени", се посочва в публикацията. Според Закона за приватизационен и следприватизационен контрол забранени за приватизация са Националната спортна база и фирма "Олимпика", чиято собственост са зала "Универсиада" и Учебно-методичният център "Тотокомплекс шанс" на Златни пясъци.

Според публикацията Министерството на младежта и спорта е влязло в съвместното акционерно дружество на фирма "Олимпика" и "Проект строй БГ" - "Спорт хотелс Олимпика България" АД с апорт на двата имота като общата им балансова стойност е около 542 000 лева, а пазарната им оценка е неколкократно по-висока.

Всички трансформации на собствеността на двата обекта са подписани от министъра на младежта и спорта Васил Иванов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА