Last news in Fakti

30 Април, 2004 00:00 596 0

Портиер във всеки блок

  • кисьов-
  • столичната-
  • шефът-
  • собственост-
  • етажната-
  • етажната собственост-
  • столичната охранителна полиция
Във всеки блок задължително да има портиер, който да следи за реда в него и да записва посетителите. Това предвижда проектозакон за етажната собственост, разработван от СДС, съобщи шефът на Столичния общински съвет и зам.-председател на синята партия Владимир Кисьов на семинар по сигурността, който се проведе в Банкя.

Пазачите ще станат задължителни за всеки вход, в който живеят над 50 души, обясни Кисьов. Те ще бъдат въведени и в кооперации с по-малко живущи, ако справка на полицията покаже голям брой обири в сградата. Наемането на портиерите ще става за сметка на живеещите в блока, уточни Кисьов. Той добави, че варианти за Закона за етажната собственост обмислят и царските депутати. Законът ще задължи и домсъветите да се регистрират като юридически лица, които ще носят отговорност за сградата. Те ще могат да отдават общите помещения под наем и ще бъдат глобявани за всички нередности, включително и за непочистен сняг. В момента отношенията в жилищните сгради се уреждат само с правилника за етажната собственост.

Полицаите да пишат актове и да налагат глоби за изхвърлен фас на улицата, неправилно паркиране или нарушаване на която и да е общинска наредба на столичната охранителна полиция полк. Петър Илиев.

Според полковника НДК и метрото са най-застрашените места в София от терористични атаки, особено при масови мероприятия. Той поиска на тези места да се засили охраната. Той призова да се ограничи времетраенето на протестите в столицата за два часа. Сега се правят митинги от 6 до 12 часа и през това време в кварталите се увеличава броят на престъпленията заради свития брой патрули, обясни още шефът на столичната охранителна полиция.

Той предложи да се забрани провеждането на протести пред сградите на Народното събрание и Министерския съвет. Често заради митингите пред държавните институции се налагат промени в маршрутите на чужди делегации, което води до блокиране на движението в центъра на София.

За последните 10 години броя на автомобилите в столицата е скочил с 2,5 пъти до 632 223 коли. В същото време България е надминала Италия по брой на газифицирани автомобили, каза Владимир Кисьов. На всяка кола с газова уредба да се поставя стикер, който да се вижда отдалеч, настоя пък шефът на столичната пожарна полк. Иван Илиев. Според него при пожар тези автомобили са особено опасни, както за огнеборците, така и за случайните минувачи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА