Last news in Fakti

27 Декември, 2013 11:37 18 445 3

Новата атрактивна дестинация за покупка на имот

  • балеарски острови-
  • испания-
  • чужденци

Испания все още е далеч от излизане от кризата. Цените падат, а предлагането продължава да надвишава търсенето. Не навсякъде в страната обаче нещата са толкова песимистични. Пример за това, са Балеарските острови. През последните месеци там се отчита значителен ръст в туристическия поток, както и увеличаване на продажбата на недвижими имоти на чужденци.

През 2008 г. – най-лошият момент от кризата, на Балеарските острови са били купени 1642 имота от чужденци. През 2012-а тази цифра се е увеличила до 3571 сделки. До края на юни 2013 г. са били купени 1412 имота от чужди граждани, което е почти толкова, колкото са били реализирани през цялата 2008-а.

С 41% спадна продажбата на имоти на чужденци през 2008-а в сравнение с година по-рано. От тогава обаче статистиката отчита непрекъснат ръст в броя на реализираните сделки с чуждестранни предприемачи. Така например, през 2009 г. са били продадени на чужди граждани 2279 къщи, което е с 38.8% повече в сравнение с 2008-а. През 2011-а и 2012-а се отчита ръст в реализираните сделки, съответно от 11.9% и 17.2%.

Германците са чужденците, които заемат най-голям дял както в туристическия сектор, така и при покупката на имот. С тях се реализират 30% от сделките с чужди граждани. През последните пет години с 20% годишно се е увеличавал обемът на придобитите от тях имоти. На следващите две места по интензивност на придобиване на жилища и ваканционни имоти се нареждат руснаците и скандинавците. Също така интерес към Балеарските острови проявяват китайци, румънци, аржентинци, французи и италианци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    2 1 Отговор
    Благодаря-полезна и навременна информация за
    такива като мен,които вече започнахме да плануваме
    къде и с какво да разнообразим ежедневието си
    през Новата година!.....
    Колко му е-ще прескоча и до там и дано нещо да хване
    окото ми!
    Цената няма значение и е незначителна подробност в
    това начинание-по-важно е да ми хареса и в следващата
    информация като интерес към тия островчета след
    италианците да пише "и българи".......
  • 2 Тина Георгиева

    0 0 Отговор
    Статии от подобен род биха заинтереесували само някоя родна ВИП персона - милионерка, любителка на екзотични дестинации от рода на Бойко, Цвъко, Цветелинка, Волен Варадеров, или БСП/ДПС милионерите.
    Предлагам на Имот да учреди отделен раздел - "ВИП" или "Депутат" където да помества тези статии. На останалите гладни читатели такива информации им действат като червено на бик.
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    sotogrande e istinata