Last news in Fakti

31 Януари, 2024 14:51 5 315 11

Един от най-големите собственици на луксозни търговски имоти обяви фалит

  • фалити-
  • лукс-
  • търговски имоти-
  • германия

KaDeWe Group притежава луксозните търговски къщи Kaufhaus des Westens в Берлин, Oberpollinger в Мюнхен и Alterhaus в Хамбург

Един от най-големите собственици на луксозни търговски имоти обяви фалит - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германската компания KaDeWe Group, която притежава луксозните търговски къщи Kaufhaus des Westens (KaDeWe) в Берлин, Oberpollinger в Мюнхен и Alterhaus в Хамбург, обяви фалит, съобщава телевизионният канал NTV.

Компанията отбеляза, че причината за фалита е твърде високият наем, който KaDeWe вече не е в състояние да плаща. В същото време от компанията подчертаха, че търговските къщи ще продължат да работят.

Компанията-майка на KaDeWe Group е Signa Retail Selection, която фалира през ноември и включваше и несъстоятелната Galeria Karstadt Kaufhof. Signa Retail Selection притежава 49,9% от акциите на KaDeWe Group.

KaDeWe Group е 50,01% собственост на базираната в Тайланд Central Group. Както пише списание Der Spiegel, позовавайки се на източници, Central Group се интересува от придобиването на компанията. Тайландската фирма планира да купи оставащия дял в търговията на дребно на универсалните магазини Signa, както и собствеността на KaDeWe в Берлин. „Преди няколко дни изглеждаше, че е постигната сделка“, отбелязва източникът на изданието. Въпреки това, малко преди подписването на договора Signa постави нови, по-високи изисквания. Тайландската компания не се съгласи с тях, но не се отказа от намеренията си.

KaDeWe Group генерира продажби от почти 728 милиона евро през финансовата 2022-2023 г., което е с почти 24% повече от финансовата 2018-2019 г. преди пандемията. В универсалния магазин KaDeWe работят около 900 души в Берлин, около 200 в Хамбург, около 300 в Мюнхен.Още 300 служители работят в централата в Берлин.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 5 Отговор
    Санкциите действат ‼️
  • 3 Варна

    24 2 Отговор
    Капитализъм , прах , пушилка , илюзии ! Всички милонери са на кредит !
  • 4 Всички

    20 1 Отговор
    собственици на луксозни търговски имоти ще обявят фалит !
  • 5 Щото нашите молове

    18 2 Отговор
    Са на печалба сигурно а?

    Коментиран от #7

  • 6 ЕвроБългарин

    11 1 Отговор
    да бяха купили зградата когато цените бяха реални, сега наемите в Германия убиват !!!! а мухльовците които не са влизали в КаДеВе-то да не коментират !!!
  • 7 ШТо да не са

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Щото нашите молове":

    Тези дето перат пари през магазини в които никой не влиза си плащат.
  • 8 Стамат

    7 1 Отговор
    Щи паднат ли имотити ве, някуй тука кумпететтен да ми кажи,тука всички са купетенти и някуй да казва куга имотити щи падат цините и аст да купия и да дода в столицата и да стана столичанчи

    Коментиран от #11

  • 9 Гост

    8 2 Отговор
    Сигурно защото имотите много се харчат, напоследък и няма да спират да поскъпват. Аха!
  • 10 Д. Самодумов

    4 3 Отговор
    "Кредит Маркет ООД" с управител Димитър Смиленов е най-некоректната фирма
  • 11 Пурко

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стамат":

    Ма.. ти дева откачена, я да си ходиш в Лакатник козар,ши ми става столичанчи,каиш