Last news in Fakti

11 Юни, 2004 00:00 458 0

ОССЕ изрази мнение за закона за връщане на одържавените имоти в Албания

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа окачестви като важна стъпка приетия от албанския парламент закон за връщане на имотите, одържавени по време на комунистическия режим в страната, предаде агенция МПА.

Представителят на ОССЕ в Тирана Осмо Липонен обаче изрази съжаление, че законът е бил гласуван без да е налице широко политическо съгласие.

Въпросният закон бе одобрен в отсъствието на депутатите на главната опозиционна Демократическа партия. Те изразиха несъгласие с някои разпоредби в проекта. Липсата на политическо съгласие излага на опасност доверието за правилното прилагане на закона. Това може да предизвика нови конфликти между бившите собственици, смята Липонен.

Албанският финансов министър Арбен Малай заяви, че предоставянето на парични обезщетения на събствениците на одържавени недвижими имоти ще започне през 2006 г.

Разходите за обезщетенията ще бъдат включени в държавния бюджет на страната за 2006 г. Дотогава компетентните власти ще регистрират и ще изчислят стойността на обезщетенията, каза още Малай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА