Last news in Fakti

6 Август, 2004 00:00 2 123 0

Вторият сарай на Доган в Бояна без Акт 16

  • квартал-
  • къщите-
  • магнолия-
  • доган-
  • сарай-
  • разрешително-
  • новия-
  • доган сарай-
  • новия квартал-
  • билдинг инженеринг еоод
Четирите еднофамилни къщи в новия квартал "Магнолия", построен в Бояна, нямат удостоверение за въвеждане в експлоатация, известно преди като акт 16. Информацията е проверена от двама независими един от друг източници. Експерти коментираха, че без разрешително за ползване, собствениците на къщите не могат да ги преустрояват, да правят заведения в тях и всичко останало, за което се иска разрешение от общината. По закон няма определен срок, в който притежателите да са задължени да извадят разрешително за ползване.

Къщите в квартал "Магнолия", намиращ се точно под Доган-сарай до боровата гора, имат трима собственици, потвърди източник на вестника. Както вече писа "Монитор", това са жълтият депутат Димитър Ламбовски, австриецът Йорг Шайх, а според съседи от района, третият е лидерът на ДПС Ахмед Доган. Разрешително за строеж е издадено през 2002 година от общината в район "Витоша". Заради построените къщи и тези, които сега се изграждат в квартала, е отсечена голяма част от боровата гора, разказват хора, живеещи до "Магнолия". Те говорят, че постройките в новия квартал са на лидера на ДПС. Под къщите на "Беловодски път" се строи подпорна стена. Тя трябва да спре евентуално свличане на земята, обясняват работниците, които я изграждат.

"Няма да си продам имота. Милярд да ми дават, пак няма да го продам", каза Иван Гешев, който има къща и двор в съседство с новия квартал.

"Къщите долу са частни. Не са на господин Доган", декламира служителка в Доган-сарай и бързо се скрива зад оградата на имота на Сокола.

Четирите къщи в "Магнолия" са построени от "Билдинг инженеринг" - ЕООД, научи "Монитор". Проверка в "Апис регистър плюс" показа, че собственик на дружеството е Венцислав Гълъбов. На посочения в регистъра адрес - улица "Мануш войвода" 1-3 в София, няма офис на фирмата. Апартаментът е тип мезонет и е на петия етаж в кооперация построена от "Билдинг инженеринг" ЕООД. Според съседи Венцислав Гълъбов е строил няколко пъти в квартал Бояна. Той не беше открит, за да потвърди или отрече дали фирмата му е издигнала Доган-сарай 2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА