Last news in Fakti

29 Януари, 2014 21:37 27 351 7

Най-големият хотел е дълъг 5 километра

  • курорт-
  • хотел-
  • приора-
  • германия-
  • инвестиции

Сградата е с дължина ... 5 километра. Разполага с внушителните 10 000 стаи. Най-интересното обаче е, че този хотел никога не е приемал гости. Намира се на само на 150 от морската ивица на германския остров Рюген. Хотелският комплекс държи първо място не само по големина и брой на стаи, но и необитаемост – седи пуст повече от 70 години. Причината, според някой, е че морският курорт с името Приора е построен от нацистите по заповед на Хитлер в периода 1936-1939 г. По това време Фюрерът се е готвел за война, приоритетите му са се променили и хотелът е останал недовършен. В продължение на няколко години 9000 работници са били ангажирани в строителството му.

В навечерието на Втората Световна война всички работници са били пренасочени към военните заводи. По време на бомбардировките на съюзниците стотици семейства от Хамбург намират убежище в една от сградите. След края на войната Приора се превръща в подразделение на германската армия. От 1990 г. до ден днешен комплексът пустее.

Приора е с възможност да обслужва едновременно 20 000 туристи. Днес, след редица обсъждания, властите искат да превърнат хотела призрак в съвременен луксозен 4- и 5-звезден курорт, който възнамеряват да продадат на частни инвеститори. Вече има идея за изграждането на кафенета, дискотека, спортни обекти.

nazi_hotel_resort_14

nazi_hotel_resort_02

nazi_hotel_resort_03

nazi_hotel_resort_04

nazi_hotel_resort_05

nazi_hotel_resort_06

nazi_hotel_resort_07

nazi_hotel_resort_08

nazi_hotel_resort_09

nazi_hotel_resort_10

nazi_hotel_resort_11

nazi_hotel_resort_12

nazi_hotel_resort_13

nazi_hotel_resort_14


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папур Шпеков

    3 5 Отговор
    Най-добре е булдозерите да дойдат!
  • 2 Монго

    12 1 Отговор
    Най-добре е нашите роми там да дойдат...
  • 3 Иван Господинов

    4 6 Отговор
    .аси безличната швабска грозотия
  • 4 PROFESIONALISTA

    13 1 Отговор
    Ами ето ви идеално място за бежанците от Сирия- може дори без никакъв ремонт да ги настаните. Какво само ги оставят тука при нас да се чудим как да ги пазим а не ги избият нашите роми....
  • 5 Иван иванов

    11 1 Отговор
    Приора е с възможност да обслужва едновременно 20 000 сирийци
  • 6 Симеон Тасев

    6 1 Отговор
    бил е екстра
  • 7 трезво мислещ

    0 0 Отговор
    Тръмпи де си бе чадо неземно,виж ей на ти възможност да направиш една сериозна врътка.Ако съм прозвучал язвително се извинявам,но все пак бизнеса на Тръмп е стартирал именно чрез реновиране на жилища и сгради и тяхната препродажба.