25 Август, 2004 00:00 992 0

Засилен интерес на чужденци към имоти в община Шабла

  • общината-
  • димова-
  • общински-
  • шабла
Община Шабла ще пусне на явно наддаване три общински парцела край морето с начална тръжна цена 11 000 евро за декар, съобщи във вторник кметът Елка Димова.

По думите на Димова има голям интерес, включително и от чужденци, към закупуване на терени и селски къщи в общината. Ирландско семейство през това лято си е купило дом в Шабла, германци, англичани също се сдобивали с имоти в близките села. Според проучване на общината при частните сделки декар земя в регулация върви около 20 000 лева.

Началната тържна цена на трите общински парцела, които се предлагат в село Тюленово, е определена от лицензиран оценител и е утвърдена от общинския съвет, каза Елка Димова. В село Тюленово има общо 60 общински терена в регулация, подходящи за строителство на вили.

Ще видим как ще тръгнат продажбите на първия търг, за да предложим и другите терени на купувачи, допълни кметът на Шабла. Общината разполагала със свои парцели и в крайморските села Дуранкулак и Крапец. Приходите от продажбите ще се използват най-вероятно за благоустрояване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА