5 Февруари, 2014 15:00 9 956 5

Руснаци строят SPA център у нас

  • сапарева баня-
  • spa-
  • курорт-
  • преображение

За разлика от англичаните, които преди години влязоха на пазара на недвижими имоти у нас като само купуваха стари къщи, а след това ваканционни имоти, руските предприемачи идват у нас с по-сериозни намерения. Доказателство за това е направената днес „първа копка” на рехабилитационен център „Преображение” в курорта Сапарева баня. Специално за церемонията по започване на строителните работи от Москва дойде президентът на фонд „Закон, справедливост и милосърдие” Вадим Поспелов. Фондът заедно с община Сапарева баня са основатели на дружеството „Аква Трийтмънт”, което се явява инвеститор на обекта. Общината е собственик на 25% от акциите, след като апортира в компанията терен от 31.7 декара. От своя страна, руската фондация внесе 16.8 млн. лв. в капитала на дружеството.

Комплексът ще се състои от 200 стаи, като ще има и такива, пригодени за хора в неравностойно положение. На разположение на гостите ще има вътрешен и външен басейн с минерална вода, зала с лечебни душове и лечебни вани.

Инвестицията е на стойност 75 млн. лв. Разгънатата застроена площ на комплексът ще е 52 000 кв.м, като 37 000 ще са надземни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    3 0 Отговор
    Красота! Браво на братушките!
  • 2 VARNA

    2 0 Отговор
    отдавна щяхме да си живеем като в швейцария само трябваше да осъществим всички руски проекти.
    руснаците ни спасиха туризма, имотния пазар, останаха и единствените инвеститори а пък ние се американчиме.
    ни е българите не си знаем интереса, само като гледам колко много русофоби има по българските форуми, горките не знаят че русофоб и българофоб е едно и също.

    Коментиран от #3

  • 3 galaxy

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "VARNA":

    За съжаление нашите управляващи слугуват на американците за да могат да управляват и крадат държавата ни и водят анти руска политика. Истина е това което пишеш. Живеели сме заедно едно време, имаме родствена връзка, спасявали са ни от турците, през социализма ни изградиха огромна промишленост, имахме техния пазар, станахме космическа нация, сега ни спасяват туризма, инвестират в БГ, говориме близки езици, имаме сходни характери, външност. Трябва да се сближаваме с Русия за да сме добре. Дано до властта да достигнат хора, които ще се грижат за интересите на БГ.

    Коментиран от #4

  • 4 VARNA

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "galaxy":

    хей galaxy, много си смел да пишеш такива истини, или по скоро си щастливец, че във форума пишем само 5-6 човека.
    ако разберат неандерталците, ще те изкарат най черния, защото те българската история я четата обърната, вярват още в тангра и вярват, че сме по близки с пакистанските цигани от колкото с белите руси и синеоки руснаци.
    те биха си подарили имотите на братята араби от колкото да ги продадат изгодно на омразните руснаци.
    и не очаквай промяна в българските политици, от както бе засято от стефан стамболов семето на русофобството в българия, всеки който
    вижда силна българия подкрепена с руски инвестиции, ще го сподели съдбата на капитан петко войвода, герой за три чужди държави и враг на българия.
    само виж какви ги дрънка президента и то по чуждите медии, че българия нямала да бъде троянския кон на русия в европа, а ако мислеше за българия трябваше да каже, че няма да има руска инвестиция в европа която не минава през българия.

    Коментиран от #5

  • 5 galaxy

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "VARNA":

    Президента ни е обикновен комсомолски смешник. Ако не го бяха дръпнали "нашите хора" щеше още да прави хороскопи в ГУМ-Благоевград. Лошото е и че всички във властта са като него. Неандерталците са заети да крадат и в борба за властта. Ние и да говорим няма проблеми, защото не им пречим. Путин си върши перфектно работата, така, че да се надяваме скоро да стигне и до нас. Макар, че е срамно всеки път други да ни оправят.