Last news in Fakti

21 Септември, 2004 00:00 469 0

Пловдивският панаир ще строи хотел

  • панаира-
  • година-
  • радев-
  • транспорт-
  • градския-
  • всички-
  • съобщи-
  • градския транспорт-
  • тази година
До две години в района на Пловдивския панаир може да бъде построен хотел, който да обслужва гостите на изложението, съобщи изпълнителният директор на панаира Йордан Радев в понеделник. По думите му бордът на директорите вече е взел решение и са водени разговори с Министерството на икономиката.

Радев каза, че вече е изготвен идейният проект. Той ще бъде представен през ноември на международно изложение в Лондон, където ще се търсят партньори за сключване на джойнт венчър. По думите му вече има интерес от големи компании, но не уточни кои са те.

Новият хотел е нужен заради растящия брой на посетителите и изложителите на панаира и заради недотам развитата инфраструктура в района. В момента всички места в хотелите в града са резервирани, добави Радев. Той призова за диалог с местната власт за развиване на инфраструктирата и техническата обезпеченост на панаирното градче.

Тази година фирмите, които ще вземат участие в есенния технически панаир, са с 240 повече от 2003 г. и техният брой е близо 2900. От тях почти 1200 са български. На панаира, който ще се проведе от 27 септември до 2 октомври, ще се представят 42 държави, като най-много фирми има от Германия, Италия, Чехия, Испания и други. По време на панаира ще се проведат няколко специализирани изложби - за информационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, транспорт, строителство и архитектура, химическа промишленост, енергетика и екология. Вече трета година ще бъде организиран и автомобилен салон, в който участват всички големи вносители и представители на коли в България.

Страната партньор през тази година е Чехия. Чешките компании на панаира са 80. В рамките на изложението ще се проведе българо-чешки бизнес форум, съобщи още Радев.

Организаторите на панаира са единодушни, че интересът към него се повишава всяка година и това е сигнал за стабилизиращата се икономика. Радев обяви, че вече няма достатъчно площ за изложителите. Заетата територия тази година е над 93 хил. квадратни метра от общо 100 хил. кв.м капацитет.
СтолицаИзраелска компания има интереси към транспорта в СофияВ-к „Новинар” 21.9.2004 г.Израелската компания "Эгед Ахзакот" преговаря от четири месеца със Столична община за правата над управлението и обслужването на градския транспорт в София, съобщи Jnews. Фирмата е разработила подробен бизнесплан за развитието на обществените превози в столицата. Той включва модернизиране и обслужване на автобусите по 600-700 маршрута, които ще превозват над 1 милион пътници на година. Очаква се след одобрението на бизнесплана да бъде подписано дългосрочно споразумение. Столичният зам.-кмет на транспорта Велизар Стоилов отказа коментар дали общината води преговори с "Эгед Ахзакот".

Център за контрол и управление на градския транспорт със специална GPS система заработи от вчера в столицата. Чрез новото устройство ще се следят денонощно всички тролейбусни и трамвайни линии, както и част от автобусните. Това ще позволява да се спазва графикът на градския транспорт, като се изпращат допълнителни коли на натоварените места и се следи интервалът между тях, каза кметът Стефан Софиянски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА