Last news in Fakti

11 Ноември, 2004 00:00 556 0

Нова идентификация на земеделските имоти

  • касабов
България ще има нова система за идентификация на земеделските имоти, съобщи в сряда във Варна началникът на дирекция "Поземлени имоти, регистри и информационни технологии" в агроминистерството Михаил Касабов. Той взе участие в семинар за общата селскостопанска политика на Европейския съюз и за договореностите за присъединяването на България. В обучението са включени експерти от Варна, Добрич и Шумен.

Системата ще обхваща цялата територия на страната, обясни Касабов. През 2005 и 2006 г. ще бъдат направени ортофотоснимки на земята със самолет. После всеки, който обработва земеделски терени, ще очертае своята площ с помощта на общинските земеделски служби. На базата на тази информация стопаните ще получават директни плащания от Европейския съюз.

По думите на Касабов пари ще получават земеделците, които обработват минимум 0,3 хектара. Помощта ще е в размер 40 евро на хектар. Изплащанията ще започнат в края на 2007 или в началото на 2008 г., каза още Касабов.

На 1 юни 2006 година трябва да започне да работи нова Разплащателна агенция. Според Михаил Касабов тя ще поеме директните плащания от ЕС за земеделските производители.

Министерството вече е започнало да изгражда информационна система за административен контрол, в която ще бъдат вкарани данните на всички производители, които кандидатстват за помощ от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА