Last news in Fakti

29 Ноември, 2004 00:00 364 0

Три жилищни комплекса строят в „Златни пясъци”

  • имоти-
  • около-
  • парцели-
  • варна-
  • бъдат-
  • ганев-
  • жилищни-
  • според
Туристическата фирма "Златни пясъци" АД изгражда три жилищни комплекса в елитния курорт. Това са комплекс "Иглика" - 1 и 2 и "Вили лукс". Това съобщи за "Монитор" Добромир Ганев, който е председател на Варненската асоциация за недвижими имоти и шеф на националната компания "Форос".

Цената на квадратен метър в апартаментите започва от 1000 и 1100 евро в зависимост от изложението.

Жилищата в комплексите ще бъдат индивидуални по архитектура и разпределение. Те ще бъдат предадени на собствениците напълно обзаведени, дори с бялата техника в кухните, като всяко ще бъде индивидуално обзаведено по желание на клиента. Комплексите ще имат собствена охрана и ще бъдат стопанисвани от инвеститора "Златни пясъци", включително и с почистването.

Желаещите могат да дават под наем и целогодишно апартаментите си на чужденци и така да си върнат направената инвестиция. Според Ганев в цял свят в курортите се изграждат и жилищни комплекси и България не може да прави изключение. Има чуждестранни туристи, които желаят да почиват не в унифицираните хотелски апартаменти, а в среда, близка до домашната с всички удобства, обясни той.Интересът към трите жилищни комплекса е изключително голям и част от тях вече са продадени на зелено. Това е запълване на празна ниша в пазара на недвижими имоти, смята Ганев. За разлика от имотите в "Слънчев бряг", чиито цени са паднали заради голямото предлагане.

Варна е вторият по цена на имотите град в България. Около 200 000 евро струва парцел от 300 кв. метра в идеалния център на морския град. За идеален център се смятат районите около Фестивалния комплекс, Гръцката махала до Морската градина и по пешеходния бул. "Княз Борис Първи", където рядко излиза имот за продажба. Жилища в тази част на града струват по 1000 евро/кв. м, но скоро не се очаква повишение на цените, смятат брокери на имоти.

Според прогнозите в близките две години във Варна ще се раздвижи пазара на представителни офис площи, който засега е най-слабо разработен в района.Расте търсенето на селски имоти около Варна, Балчик и Каварна. Търсят се парцели и имоти с малки къщички. Повишено търсене отчитат брокерите и на парцели за промишлени сгради. Търсят се терени между 4 и 10 дка, чиято цена е между 70-80 евро на квадратен метър според документите на имота. Интерес към подобни парцели проявяват и български инвеститори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА