30 Август, 2024 10:21 20 225 107

Новото нормално на пазара на недвижимите имоти

  • мирослав язов-
  • пловдив-
  • имоти-
  • жилища-
  • цени

Пазарът се развива и е нормално цените също да го правят

Новото нормално на пазара на недвижимите имоти - 1
Снимка: М. Богданова

Пазарът на недвижими имоти влиза в една по-зряла фаза. „Всеки един имот е индивидуален. Той има собствен дух, излъчване, характеристики и всичко останало. Някои имоти са евтини, други са средно скъпи, а трети – скъпи, в зависимост от това кой какво е вложил в направата им. Няма как да очаквате, че всички имоти ще са на 1000 или 900 EUR/кв.м. Трябва да има разлика“, казва собственикът на агенция за недвижими имоти Мирослав Язов и дава пример с по-големите световни градове като Токио и Ню Йорк, където разликата между най-евтиния и най-скъпия имот е 9 пъти.

Факторите, които водят до подобна голяма разлика, са няколко. На първо място – всичко е зонирано по квартали. Също така степента на завършеност на имота е различна и съответно струва различно количество пари. „Не може да очакваме, че всички ще са еднакви и ще са под един аршин. Няма как да стане. Затова цени от 2000-3000 EUR/кв.м в Пловдив, ще са напълно нормални. Най-важното е да разберете какво стои зад тази цена“, допълва Язов.

Имотите в Ню Йорк са толкова скъпи, защото са един вид произведения на изкуството. „Там са супер горди, че си купува такъв имот. Той е символ на статус, на престиж. Нормално е това да се случва в Пловдив“ е мнението на посредника.

„Пари на пазара има. Кредитите са евтини. На много хора бизнесът им върви. Купувачи има. Нормално е цените да са високи. Имайте предвид, че цените са функция на доходите. Всички тези неща имат икономическа зависимост и логика, която все по-нормална ще стане за пазара. Достъпността е нещото, което трябва да гледате“, допълва анализатора.

Трябва да свикнем с новото нормално. Градът (бел. ред. Пловдив) се развива. „Ние се развиваме. Заплатите се развиват. Нормално е пазарът на недвижими имоти да се развива. Нормално е да имаме вече и много високи цени. Това е нормален процес“, заключава Язов.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слави

    120 7 Отговор
    Нормално, че всеки строи както иска и е като в Сирия след бомбена атака. Главния архитек е видимо за затвор, той не може да скрие корупцията.
  • 2 Кат Гледам Тази .....

    96 4 Отговор
    Кат Гледам Тази ..... Кибритена Кутийка! Само Дух Излъчва!

    С Каквото и да я Напълниш! Няма да те пренесе там Където искаш!
  • 3 ПоКУРко

    107 16 Отговор
    Ето тези Безхаберници и Некадърници от различни агенции без лицензи и образование заробиха кухите БГ лейки за по 30 години като крепостници в стара и съвременна Русия! Честито на главанаците които цял живот ще треперят и гладуват за да не им вземат мъничкото пространство ВЪЗДУХ в което мръхтунят и живуркат като клошари!

    Коментиран от #58

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Шок и ужас

    93 4 Отговор
    Снимката ясно показва, че болшинството българе са произлезли от о ф це те и вкупом търчат да теглят огромни и непосилни кредити и да се загробят доживот, само и само да са като стадото, един кихнал и всички като него след това, че и в София да са, в навалицата, хептем по животински

    Коментиран от #33

  • 6 СЗО

    90 1 Отговор
    Всичко се развива, само комисионната на брокерите остава 3% и не пада.

    Коментиран от #82

  • 7 Делян

    66 4 Отговор
    Този е голям тъпак! Нещо май не ходи по земята!
  • 8 Гост

    96 5 Отговор
    Пазар няма. Нерде Ню Йорк, нерде Пловдив... Цени на кутийки и коптори като на луксозни жилища с пълно обзавеждане, перфектна инфраструктура и гледка в Маями, например... Бясно пране на пари.
  • 9 Аз Кочо

    86 7 Отговор
    "казва собственикът на агенция за недвижими имоти Мирослав Язов и дава пример с по-големите световни градове като Токио и Ню Йорк, където разликата между най-евтиния и най-скъпия имот е 9 пъти."

    Четох до тук и спрях!

    Сега му викат "конфликт на интереси" а аз му викам платена реклама!

    Коментиран от #14

  • 10 цвете

    75 9 Отговор
    Така или иначе сделки почти няма и брокерите се чудят как да мажат . Всички знаем , че има балон и , че се пука , само брокерите не знаят . Как бе господа брокери , това лято си купих морски апартамент , обзаведен , с панорама на 10 минути от плажа за 20 000 евро ?

    Коментиран от #15, #57, #83, #84

  • 11 Хубаво

    68 2 Отговор
    Е човек да си използва главата! Точно как един имот има дух ! Брокерите са по-зле и от политиците . И този възможно най-нисък философски похват да се представя нещо ,което не е естествен процес като такъв само показва колко долни лъжци са и брокери и политици . Обявите за имоти са нищо повече от един виц . В 99% от обявите за имоти няма съществена информация за имота а местоположението се крие все едно е секретно военно поделение . Няма какво да се лъжем , цените в България не отговарят на реалността. Няма как къща на груб строеж в нивата без никаква инфраструктура да струва близо половин милион евро . Постоянно показвам обяви на мои колеги от различни националности, реакцията е винаги една и съща, че в България сме по-луди от тях по отношение на имотен пазар .
  • 12 Трап

    89 2 Отговор
    Стигнах до сравнението на Пловдив с Ню Йорк и спрях да чета. Щях да се задавя. Тия сериозно ни взеха за мезе. Какъв престиж може да е апартамент в Пловдив или София?! Дори и в най-излъсканата сграда, която сигурно е строена с най-евтини материали, като излезеш навън си в мръсотията, шума и навалицата на бетонните гета. То няма тротоар бе дупка, бе, камо ли улица. До сега газихме в прах, но идва сезонът на дъжда и почва калта. Халал да са ви тия аристократични имоти хахах

    Коментиран от #13

  • 13 Аз Кочо

    79 5 Отговор

    До коментар #12 от "Трап":

    Най-интересно е когато брокерски агенции, собственост на строителни фирми разиграват малки евтини етюди в прайм тайм , обикновено по време на новинарските емисии.
    Хванали колежката или колегата от офиса който уж случайно клиент и е на оглед за апартамент. А брокерът в костюм копиращ "Версаче"му обяснява с уверен и убедителен тон как това е едно малко кокетно и артистично жилище и струва само 220 к евро. Но има спирка на метрото, която е на около 3 км, това не се казва има много магазини, тези на бай Кольо и на Минка фризьорския салон и т.н. А брокерът под прикритие на клиент кима умно с главица и казва че е готов да похарчи и повече защото цените ще растат завинаги всеки месец с по 15 пр и момента за покупка е винаги вчера!

    Коментиран от #17

  • 14 Гост

    6 24 Отговор

    До коментар #9 от "Аз Кочо":

    ти вместо да ми умничиш бачкай там

    Коментиран от #49

  • 15 Хумор,сатира и забава

    18 13 Отговор

    До коментар #10 от "цвете":

    кажи къде тва, и ние да купиме ве

    Коментиран от #44

  • 16 Ами

    66 3 Отговор
    Явно вече икономическата стагнация е толкова голяма, че отпускат заеми до 3 милиона лева на обикновен работник! Вчера получих едно такова рекламно предложение! Ама като знам преди 14-15 години какъв напукан го ядох и 10 години робство теглих, хич не ща и да им поглеждам кредитите! Щастлив е този който в банка не влиза и знае също че ако влезе, само роб се излиза!
  • 17 Аплодисменти брат

    36 4 Отговор

    До коментар #13 от "Аз Кочо":

    Супер изказване, единствено продавачите няма да те разберат, защото не им отърва
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    6 19 Отговор

    До коментар #19 от "Аз Кочо":

    къде бе ти живееш зад околовръсното ве

    Коментиран от #21

  • 21 Аз Кочо

    17 6 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    В Перник

    Коментиран от #22

  • 22 Тошо

    12 29 Отговор

    До коментар #21 от "Аз Кочо":

    Хората с нагласа на бедния, обикновенно живеят от заплата до заплата и всичко им е скъпо и винаги са негативни.

    Коментиран от #28, #32

  • 23 Мекица в космоса

    55 3 Отговор
    Докато има БАЛЪЦИ ще има и ТАРИКАТИ да им разказват сълзливи мазни истории продавайки им боклуци !

    Коментиран от #29

  • 24 Шабан

    41 5 Отговор
    Покачването на цените на имотите говори, че вече няма бизнес няма икономическо развитие което да е печелившо и икономически изгодно, за това и парите се перат през имотите! Така хем, робите се увеличават, хем и отчитаме нарастване на БВП! Тоест като във САЩ, ще се печатат яко хартийки!!! Явно ги стигнахме американците! :) :)
  • 25 цвете

    30 5 Отговор
    До 15 .Не сме търсили да купуваме нищо .Бяхме за една седмица на почивка и се видяхме с наши познати които са местни и те ни казаха , че разпродават апартаменти в един комплекс . От любопитсво отидохме , комплекса направен явно за отдаване по наем. Двама човека са нещо като управители и се занимават с продажбата и поръжката .Показаха ни жилището ,обявиха ни цената , казаха ни такса подръжка 8 евро на квадрат на година , подготвихме документи и минахме сделка -без брокери .Не знам дали е скъпо или не , просто споделям факти и то съвсем актуални , от юли месец . Не споря с никой , но ако някой иска да му докажа нещо , може да се срещнем и да покажа нот.акт с дата и всичко останало

    Коментиран от #45, #86

  • 26 Глупав вуи

    10 4 Отговор
    Не ми се крии зад Ника смешен незнайко
  • 27 Аз Кочо

    11 3 Отговор

    До коментар #19 от "Аз Кочо":

    Не ми пиши с Ника глупости, хората отдавна ти познават манталитета смешен вуи

    Коментиран от #30, #31

  • 28 Аз Кочо

    23 5 Отговор

    До коментар #22 от "Тошо":

    Нагласата ти е на кредитен милионер. Забелязваш ли думата КРЕДИТЕН? А иначе из по ш л яг
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тошо

    11 10 Отговор

    До коментар #27 от "Аз Кочо":

    Хората с нагласа на бедния, обикновенно се ограничават до непосредсвения си кръг......
  • 31 Споко бе

    15 2 Отговор

    До коментар #27 от "Аз Кочо":

    детето се познава и по миризмата, неговата е на н.ас.ран инвеститор, никой не го взема на сериозно, както каза някой по-горе
  • 32 Аксел Руди Пел

    4 13 Отговор

    До коментар #22 от "Тошо":

    мани го ве ,ние си го знаеме много добре - не е спрел тлкова години да риве и пука балоня

    Коментиран от #36, #37

  • 33 Дейвид Рамзи

    13 6 Отговор

    До коментар #5 от "Шок и ужас":

    Дълговете са инструмент.Както скалпела в ръцете на хирург може да спаси живот,така в ръцете на убиец може да го отнеме.Има добри и лоши дългове........еххх ревльо..ти

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Дж.П. Морган

    23 2 Отговор
    "Когато всички заговорят за инвестиция в даден актив аз бягам от него" .
    Уорън Бъфет
    "Не купувай нещо което не ти трябва за да не се наложи да продаваш нещо което ти трябва"

    За тези с дълговете като вуи

    Ернест Хемингуей

    " Първо фалирах бавно а после изведнъж"

    Ако следват тези правила най вероятно няма да фалирате като вуи!
  • 36 Леле вуее

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Аксел Руди Пел":

    Пак те н а с р а а а, гулем мазохист си, всички ти се смеят, той пак цвък цвък кудкудяк кря кряяя. кАжи ми само едно - от че падат цените на имотето бе, ти нали викаш се ке рипаат

    Коментиран от #52

  • 37 До вуи

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "Аксел Руди Пел":

    Гледам че си вилнял в "Над половин милион празни жилища при съседите"

    Не че има значение, но не съм ти подминал глупостите, отговорил съм както винаги, хахаха
  • 38 Джанго с окови

    28 5 Отговор

    До коментар #33 от "Дейвид Рамзи":

    Кредит = страх
    Кредит = болести
    Кредит = цял живот лишения
    Кредит = ставаш подлизурко и лицемер, доносник на шефа
    Кредит = нямаш собственост, докато не го изплатиш с лихвите барабар

    Коментиран от #39, #41, #53

  • 39 Плачко

    7 12 Отговор

    До коментар #38 от "Джанго с окови":

    ти винаги ще си с оковите на страха и ше мрънкяш
  • 40 дам

    12 19 Отговор
    Кочо Кавръков скоро ще продаде детската за 80К , а сънуваше, че за толкова ще си купи цял апартамент.

    Три години пука балона тук. Като започна цените вървяха по 1000 евро в София, вече са над 2 хиляди
    Сънуваше, че за 600 евро щял да си купи в Красна поляна, а сега и във Видин не може да си купи за толкова.
  • 41 Гост

    10 15 Отговор

    До коментар #38 от "Джанго с окови":

    Кредита не е за всеки, трябва да имаш то п ки

    Коментиран от #56

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Сандокан

    33 4 Отговор
    Гледаш апартамент 100кв по 3000 ойро.
    Почваш да мериш, ми той 80кв. Почваш да смяташ и то квадрата станал 3750.
    Дръжте си го.
  • 44 И аз чакам да каже,

    10 4 Отговор

    До коментар #15 от "Хумор,сатира и забава":

    ама не казва. Освен някъде в полето от тия Съни дей 1,2,3,4,5,6 и то 19 квадрата с такса поддръжка по 10 евро квадратчето.
  • 45 Ами добре си се насадил

    25 4 Отговор

    До коментар #25 от "цвете":

    Такса поддръжка сега 8 евро на квадрат, после колкото ти кажат. Кафезът е твой, земята не е. Е това е най-голямата вързалка, за която никой няма да ти подскаже да се замислиш. Отделно доста комплекси не работят целогодишно, а само за сезона. Ако искаш да отидеш нещо да празнуваш, "ми не може, ни го зазимихме".
  • 46 Стамат Простий

    28 6 Отговор
    Хайде, надумкайте се с някой 30 годишен кредит и се чувствайте преуспели. Преди години ги гледахме същите циркове и се купуваше с мотото "По-добре заем, отколкото наем!" После дойде едно охлаждане , обаче не по Целзий, а по -скоро по Фаренхайт или Келвин и младите меринджеи почнаха да реват, че държавата им била длъжна да изплаща техните непосилни за обслужване кредити.
    А сега "тарикатите" теглят заеми ревейки "Ако не сега, кога!?!?", а после историята ще се повтори. ;)
  • 47 Казаха ти го

    16 6 Отговор

    До коментар #42 от "Хаха":

    Кредит = страх
    Кредит = болести
    Кредит = цял живот лишения
    Кредит = ставаш подлизурко и лицемер, доносник на шефа
    Кредит = нямаш собственост, докато не го изплатиш с лихвите барабар

    Коментиран от #60

  • 48 доктор ОХ боли

    17 4 Отговор
    Много хора казват , че селата и природата ни са красиви и спокойни. Там има къщурки и по 10-20 000 лв.
    Въпрос на избор , желания и удобства !
    А който не иска и не може да купи , може и под наем ! Има варианти.

    Коментиран от #50

  • 49 СТИГА БЕ

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Къде в Токио или НюЙорк... а ти знаеш ли цените в НюЙорк какви са, в статията ги няма
  • 50 бай Даньо

    14 5 Отговор

    До коментар #48 от "доктор ОХ боли":

    Излъгали са те,... нали наблюдавам ИМОТИ.БГ, разни салми по 50хлилв, сеновали, ако знаеш какво е 80, гол парцел/ без токи вода/ 35-45 хлв за 400 кв,м
    Иначе на село е много хубаво, но да идеш на гости

    Коментиран от #51

  • 51 Гражданина вуи

    18 5 Отговор

    До коментар #50 от "бай Даньо":

    А у градо по убау ли и? Ъз връз ъз и една кутийка гипсов картон колкото у Франца
  • 52 Плачко

    6 5 Отговор

    До коментар #36 от "Леле вуее":

    не спре сам да си пишеш и отговаряш,не се спре ве

    Коментиран от #54

  • 53 Ти не си

    5 8 Отговор

    До коментар #38 от "Джанго с окови":

    за панталон, а си за по л а ха ха ха,кредита не е за всеки
  • 54 Умен

    10 3 Отговор

    До коментар #52 от "Плачко":

    Даньо па си с разтроение на личностъ
  • 55 Уха

    14 4 Отговор
    Абе я да тресне едно земетресение да видим качеството на копторите. Повечето ще са на кота 0 а морските и под кота 0.
  • 56 За човек

    8 12 Отговор

    До коментар #41 от "Гост":

    който е кадърен и с професия кредита не е заробващ.
  • 57 ДА БЕ ДА

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "цвете":

    Много просто как си го купил.Апартамента ти е 30 квадрата с панорама към чалготеката.
  • 58 Дани

    14 6 Отговор

    До коментар #3 от "ПоКУРко":

    Всеки си има глава на раменете. Кредитите са робство, но никой насила не вкарва никого в тях. Повечето купувачи гледат да вземат имота, без да си направят сметка за бъдещето.
    От 16 години се занимавам с недвижими имоти и никого не съм агитирала, а по-скоро ъм възспирала от ипотеки, както и не бих взела сама.
  • 59 Рихтер

    11 10 Отговор
    1-Старите панелки на 60 и повече години ще поскъпват защото са наследствени, изплатени, без дългове. 2-Проверени са от Рихтер седма степен.3-Инфраструктура, локация, без забележки.4-По дивите села на септични ями и набези от орки си е екзотика за откачалки.5-София ще смъкне цените когато напъплят чужденците от Непал Индия Афганистан и т.н. защото те не са откачени да плащат за балони.И с тях не можеш да се лигавиш както с кротките българи.
  • 60 А без кредит?

    8 6 Отговор

    До коментар #47 от "Казаха ти го":

    Тогава плащай НАЕМ, което е същото като кредит ПЛЮС това, че могат да те изгонят по всяко време, не можеш да ремонтираш както си искаш и тн и тн.
    Или спестявай пари и на 60 годишна възраст, когато активния ти живот е минал си купи жилище.
    Всички, които плюете по кредитите не предлагате алтернатива и вероятно живеете в наследени жилища. 10 години под наем съм дал пари за първоначална вноска на собствено жилище.

    Коментиран от #61

  • 61 Глупав инвеститор

    12 4 Отговор

    До коментар #60 от "А без кредит?":

    Кредит се тегли дори и да е скъп, НО когато цените на имота са тънки. Кредита може да се предоговори с времето, НО цената на имота НЕ!!!!!

    Коментиран от #62

  • 62 Точно там

    9 6 Отговор

    До коментар #61 от "Глупав инвеститор":

    е заровено кучето, в дебелата цена на имотите, която е спекулативна, балон, нереална, абсурдна, НО, бая уфсе се натресоха на нея, заради "еФтините" кредити. Нарича се естествен подбор, раята трябва да си носи последствието от плиткоумието и стадното чувство за "просперитет"

    Коментиран от #63

  • 63 Кога

    5 4 Отговор

    До коментар #62 от "Точно там":

    да очаквам да падне цената? Просто питам от любопитство, щото съм си приготвил едни 250к евро за втори апартамент в центъра.

    Коментиран от #64, #65, #66

  • 64 Глупав инвеститор

    12 2 Отговор

    До коментар #63 от "Кога":

    Един господ знае! Когато всички чакат нещо да стане то не става а става тогава когато никой не го очаква.
  • 65 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #63 от "Кога":

    Ми купувай, защо ще чакаш цените да паднат? Нали имаш КАШ :)
  • 66 Сега е момента

    4 6 Отговор

    До коментар #63 от "Кога":

    За такива като теб - точно сега, щото после ще падат цените и няма да ти е интересно. Ю кен дует

    Коментиран от #67

  • 67 Ай кен до ит

    6 8 Отговор

    До коментар #66 от "Сега е момента":

    Ама нали казвате да изчакам да паднат цените? Нали иде срив? Да чакам ли, да не чакам ли? За първия апартамент дето купих 2020 слушах разни бунаци дето пукаха балона, затова се забавих толкова, можех да купя още 2018. Освен това ме е яд че не купих два тогава, макар че ми имах кеш за два. Опитът ми показва че който чака само губи накрая

    Коментиран от #68, #69, #72, #107

  • 68 Ю кен дуит

    10 3 Отговор

    До коментар #67 от "Ай кен до ит":

    Кой ти е казал да чакаш бе?
    Ако ти кажа да скочиш от балкона ще скочиш ли?
    И като си купил без да питаш през 2020 защо сега питаш?

    Коментиран от #70

  • 69 Гост

    8 4 Отговор

    До коментар #67 от "Ай кен до ит":

    Требало е да купиш 5, ама си се сетил че не моиш да живее живеиш в сичките еднувремену.
    От оня свят ще си ги броиш колко си спечелил на артия ....
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #70 от "Ай дид ит!":

    Браво, купи сега още един на 3000 евро м2 , след 1 година цената ще е 4000.
    Какво се чудиш ду от!
  • 72 Ни ги слушай

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "Ай кен до ит":

    Купуй ся, ейточно ся е мумента и ти че го напраиш, я тава го знам , скакауеееецц
  • 73 Ник

    11 5 Отговор
    Имотите в България са нереално скъпи. Ненормална работа. Никога няма да си купя жилище или земя за толкова пари в България. Миналата година си купих къща в Испания за 65 000 евро на пет минути от плажа.

    Коментиран от #77

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Плачко

    6 3 Отговор

    До коментар #73 от "Ник":

    Испания е голямя - и тук в Лом,Видин и Враца може да купиш за тия пари и то 2 апартамента.Легай си щото ютре си дневна в Мантастико и те така

    Коментиран от #78

  • 78 Смешно брокерче

    3 4 Отговор

    До коментар #77 от "Плачко":

    София не е Мадрид нито Барселона а по-скоро малкото пръстче на някое испанско село и това е много ха ха ха.
    Лягай си ти защото ти остана утре и после пак на обекто.....

    Коментиран от #79

  • 79 Плачко

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "Смешно брокерче":

    днес първа ли си у Мантастико? Е са на фас пауз можи да пукаш балоня.Изграждането на богатство е се случва за една нощ.Това е процес който резултира от многобройни малки решения, взети последователно във времето.Дерзай....
  • 80 Плачко

    1 3 Отговор
    и още, ако зимаше акъл от мен, сега да си с два имота у Бутунец с по две бани секи и с тераса едения, ама ти не, нема да тегла кредит и си седи у децката. Аз след трийсе и пет години че сам си исплатил сичко, а ти още че чекаш балоня да се пука и те така те

    Коментиран от #81, #87

  • 81 Аве Вуйе

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "Плачко":

    аве душичко ма.мина, де се чешиш дет не те сърби, прекарал си се да купуваш на скъпото - прекарал си се, поне си трай, никой да не те разбере, а ти на всяка манджа меродия си. Не знам дали осъзнаваш колко си п.рост

    Коментиран от #90

  • 82 Грешиш

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "СЗО":

    Не е 3%, а е 2х3% за купувача, т.е. поне 6%. Но често, цената е надута от брокера, за да има поле за пазарлък. И ако някой будала не преговаря за цената, то комисионната може от 6% да стигне до 10%. Затова аз никога не купувам с нелегални и неграмотни агенти от агенции.
    Не можеш дори да разпиташ продавача, да разбереш истината за имота, комшиите и т.н. , а разчитащ на "гаранцията" на брокито, че всички документи и други подробности, са изрядни.
  • 83 ХаХаХа

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "цвете":

    Изпуснал си едната нула, пич.
  • 84 Да.........

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "цвете":

    Сделки, вярно, няма, но защото никой не продава. Чувал с инфлационни хартийки не са нужни на никого.

    Коментиран от #88, #99

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 О, боже....

    6 1 Отговор

    До коментар #25 от "цвете":

    "такса подръжка 8 евро на квадрат на година"!!!?? Ами за гарсониера........ от 100 кв.м. /кв.м. вече е 30х30 см. не е метър на метър, както беше някога/, ще платиш 800 Е или около 1600 лв.! И то днес, а утре...... колкото ти поискат! И това, за 1 седмица почивка в "собствено" жилище на морето!?
    А честито!
    При тази такса, да ме го подаряват, не го вземам!
  • 87 Ревло

    3 3 Отговор

    До коментар #80 от "Плачко":

    пак сам си пишеш и отговаряш ха ха ха.Колко ти плащат като бачкаш неделите у Мантастико?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ревло

    2 3 Отговор
    то и за не сам добре в глъвъта , ама и ти не си, аз поне сам кукурдясал заради кредито, ама ти дет не си се прекарал да купуваш на скъпото що ти е

    Коментиран от #93

  • 90 Ривере

    3 3 Отговор

    До коментар #81 от "Аве Вуйе":

    сам си отговаряш и пишеш,ко ставаа ве,нещо не се пука балоняя,тююю язък
  • 91 Плачко

    0 6 Отговор
    вобще не ми пука че ме базикате дет сам купил на скапото , аз нале веке сам софеанец и сички на сейло ми викат ашконсул , друго ми не требе, а Кочо че си седи у децката и те тава си е

    Коментиран от #92

  • 92 Ривере

    0 4 Отговор

    До коментар #91 от "Плачко":

    Сопри се бе, стига си ма пунтирал
  • 93 Ревло

    2 2 Отговор

    До коментар #89 от "Ревло":

    Ут децката ли драскаш, или Ут Мантастико ха ха ха

    Коментиран от #94

  • 94 Ревло

    0 4 Отговор

    До коментар #93 от "Ревло":

    Ето па , па ме пунтира, аре сопри се ве, аман от сеуани у софеа, дудооте у градо и са немоем си пием мастиката на дворо пред блоко от ваз

    Коментиран от #95

  • 95 Ривере

    2 2 Отговор

    До коментар #94 от "Ревло":

    па оди си я пии у Поибрене - нали си оттам дошъл ха ха ха - и чекай некога да се спука балоня ха ха ха
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ХаХаХа

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "инфлационна хартийка":

    ма мнооо си просттттттт ва!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Мен

    5 3 Отговор

    До коментар #84 от "Да.........":

    Да ти дам ли Iban да ми превеждаш инфлационни хартийки ако не ти трябват?
    Така или иначе то ги яде инфлацията от заплатата и от наема на панелката дето я даваш у бутуннец? Аз ще ги инвестирам където трябва, хахаха

    Коментиран от #100, #102

  • 100 Умен

    2 4 Отговор

    До коментар #99 от "Мен":

    Какво че инвестираш ве , чел да инвестира он, ти една тула и една кофа вар не си купил, шел да инвестира , и у шо че инвестираш а, у децката ле ха ха ха тука стана за смех яко ти бе
  • 101 Тръпчо

    4 2 Отговор
    Инфлацията (която унищожава покупателната способност на дълга и увеличава данъчните приходи, тъй като надува облагаемите доходи и капиталовите печалби) винаги е била и все още е изходът от свръхзадлъжнялостта. Колкото повече притежавате, толкова повече губите в покупателната способност от вашите активи. Инфлацията е данък върху всички, включително притежателите на активи или особено притежателите на активи. Целта ще бъде инфлацията да се поддържа умерена и управляема за икономиката. Които и да купуваш или продаваш или притежаваш си прецакан това е извода, разбираш ли шамандуро!?

    Коментиран от #103

  • 102 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #99 от "Мен":

    Аре аз отивам да си полегнем манко от батко требе да си почива , ти тука си се келеши коуко си изкаж , не ми пречиш, кат си купиш поне боксонера тогава ми се прай на баровец ама неможеж от си гол оулюв и немаж кураж да теглиж кредит

    Коментиран от #104

  • 103 Умен

    1 5 Отговор

    До коментар #101 от "Тръпчо":

    аре ве гольоо, шото си гол оулюв затва така разпрааш ве , ко се праиш на гулем разбирач отворко аре отивам да си легам неме тарси повече нема да ти отговарам да ти давам акълища тука така
  • 104 Тръпчо

    4 2 Отговор

    До коментар #102 от "Гост":

    Иди да хвърлиш неколко лопати цимент да ти Доди ъкълът
  • 105 Луауул

    5 3 Отговор
    Веуто пак се е развихрило тук ха ха ха! Хора, не теглете кредити за тия трикратно надценени имоти, иначе ще заприличате на форумния г л у п а к В у й със 100-те никнейма. Научно е доказано, че стреса, който се отключва веднага след изтегляне на кредит, у б и в а психиката. Който е на зор да изчака малко, лешоядите вече започват да се самоизяждат в алчността си да спекулират и надуват цените. Умната , че поведението на В у й е показателно !
  • 106 Алфа херинга

    0 1 Отговор
    До няколко години балонът ще гръмне и настане масов рев. И от брокери, и от нагърмени тарикати, и от наивни хорица, надценили доходите си.
  • 107 Алфа херинга

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Ай кен до ит":

    Вземи не един, а 5. Всеки, го ипотекираш отделно и покриваш вноската със наем. Така ще станеш много богат, вервай ми.