28 Септември, 2024 10:23 421 3

Висшият съдебен съвет получи четири имота

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Министерството на вътрешните работи получава за управление части от имоти - публична държавна собственост

Висшият съдебен съвет получи четири имота - 1
Снимка: БГНЕС

По решение на правителството се променя статута на четири имота, предоставени за управление на Висшия съдебен съвет (ВСС) от частна държавна в публична държавна собственост. Единият имот се намира в град Своге, ул. „Александър Вутимски“ № 9 (сградата на Съдебната палата) и е с площ 1250 кв. м. Вторият имот е в град Сливен, Централна градска част, включващ четири едноетажни сгради с различни площи. Третият имот, включен в правителственото решение, се намира в гр. Велико Търново на ул. „Цар Тодор Светослав“ № 1, представляващ самостоятелен обект в сграда със застроена площ от 227 кв. м, състоящ се от седем броя помещения. Четвъртият имот се намира в град Омуртаг, ул. „Васил Левски“ № 2, представляващ; самостоятелен обект в сграда с площ 48,74 кв. м и самостоятелен обект в сграда с площ 161,83 кв. м. Имотите се ползват по предназначение във връзка с изпълнение функциите на органите на съдебната власт.

По решение на Министерския съвет Министерството на вътрешните работи получава за управление части от имоти - публична държавна собственост, представляващи три стаи. Те ще бъдат използвани за изпълнение на функционалните задължения на структурите на министерството. Една от тях е разположена в сграда на пл. „Възраждане“ № 3 в гр. Белоградчик. Другите две са разположени в здание на ул. „Възраждане“ № 36 в гр. Кула и в сграда на ул. „Алея на мира и дружбата“ № 2 в гр. Оряхово. Поради отпаднала необходимост управлението на частите от имотите се отнема от Държавна агенция „Технически операции“.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудесна идея

    1 0 Отговор
    А сега да пуснат Симончето с още 5-6 леки полицайки като нея, да обикалят на турнета тези сгради, да придърпват вътре контингента, да го източват до капка и да събират ценна информация.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    2 0 Отговор
    "Чудесно" решение на поредното правителство на ГЕРБ-ДПС. А защо не дадоха някой от тези имоти за преустройване в държавен склад за съхранение на машините за гласуване или пък за детска градина...........?