15 Октомври, 2024 14:47 1 068 5

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

Агенции и общини получават имоти

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

По решение на правителството имот в гр. Самоков, който е публична държавна собственост, става частна държавна собственост и преминава в управление на областния управител на Софийска област. Той се намира на ул. Софийско шосе“ № 26 в града и представлява терен с площ 1370 кв. м. Поради отпаднала необходимост правото на управление на имота се отнема от Българската агенция по безопасност на храните.

С друго решение на правителството Община Самоков получава собствеността върху имоти - частна държавна собственост в с. Белчин, местност „Под буки“, община Самоков. Имотите, които представляват два терена с обща площ 835 кв. м, ще бъдат използвани за трасе на път за достъп до резервоар за питейно-битово водоснабдяване. Трасето е част от Комплексен проект за инвестиционна инициатива за строеж на общински обект от първостепенно значение, свързан с реконструкция на съществуващ резервоар за питейно-битово водоснабдяване на с. Белчин, изграждане на път за достъп и нов захранващ водопровод. Проектът е важен за задоволяване нуждите на населението от питейно-битово водоснабдяване на територията на селото. Изграждането на път за достъп до резервоара за питейно-битово водоснабдяване и нов захранващ водопровод ще позволят поддръжката и експлоатация на основното съоръжение и използването му по предназначение. Областният управител на Софийска област ще трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които се прехвърлят имотите.

Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ получава управлението върху имоти - публична държавна собственост в гр. София. Те представляват 12 самостоятелни обекта в сграда на бул. „Витоша“ № 6. Поради отпаднала необходимост управлението им се отнема от Областната администрация на Софийска област.

Община Земен получава собствеността върху имот - частна държавна собственост в местност „Орлово гнездо“, гр. Земен. Той представлява неурегулиран поземлен имот с площ 21 000 кв. м, отреден за „Пионерски лагер“, заедно със сградите в него. Имотът ще бъде използван за изграждане на паркови зони за отдих и спорт, детски площадки и спортни игрища, както и за осъществяване на социални, спортни и културни мероприятия със свободен достъп. При нереализиране на предвидените дейности в срок до пет години от придобиването му, общината ще трябва да го прехвърли обратно на държавата. Областният управител на Перник трябва да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които теренът със сградите се прехвърля на Общината.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заменки

    2 1 Отговор
    Ще строят СПА.

    Коментиран от #3

  • 2 гробар

    1 3 Отговор
    когато козлодуйския паразит пукяса съседите ще разберат по вyнята. Ще разбият врата с екипите от гражданска защита, а вътре ще го намерят надут, накацан от буболечки, ако е стоял по дълго и с чepвеи. Търбуха му ще се е спукал от трупните газове и ще тече гнойна течност. Тургат го в гумен чувал и в служебния гроп!
  • 3 Нощен

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Заменки":

    възможно е
  • 4 Яяяяяя

    1 0 Отговор
    Уха, ще има грабежи като за последно
  • 5 Анонимен

    0 0 Отговор
    Айде пак ще продават за жълти стотинки. От публична държавна в частна държавна собственост,после общинска и накрая общината почти подарява на правлния човек. Или за малка сума или публично частно партньорство с обещания за инвестиции, които така и не се реализират. Нищо ново.