23 Октомври, 2024 20:37 1 063 2

Промениха статута на редица имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • промяна-
  • статут

БДЖ продава имот

Промениха статута на редица имоти - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството разреши на „Холдинг БДЖ“ ЕАД да продаде недвижим имот в гр. Костенец, представляващ поземлен имот и прилежаща към него сграда. Постройката е в лошо физическо състояние и не се използва за дейността на дружеството. Продажбата ще се извърши чрез пряко договаряне с Община Костенец на цена, не по- ниска от определената от независим оценител.

Правителството обяви две сгради, които са част от имот - публична държавна собственост с предоставени права за управление на Министерството на вътрешните работи за изпълнение на функциите на Полицейско управление гр. Доспат, за имот - частна държавна собственост. Към днешна дата те са престанали да имат качеството на имот - публична държавна собственост, не се ползват по предназначение, не се поддържат и са негодни за ползване поради опасност от самосрутване. С решението на Министерския съвет за промяна на статута на сградите, те ще бъдат премахнати по реда на Закона за устройство на територията.

По решение на правителството от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ - Русе към Министерството на образованието и науката се отнема правото на управление върху два имота публична държавна собственост поради отпаднала необходимост за дейността на учебното заведение. Единият имот се намира в гр. Русе, кв. Източна промишлена зона и е с площ от 2159 кв. м и построена в него сграда. Вторият имот се намира в село Ряхово, община Сливо поле, и е с площ 28 046 кв. м с построени в него две сгради. Имотите се обявяват за частна държавна собственост и преминават в управление на областния управител на област Русе.

По решение на правителството Държавна агенция „Национална сигурност“ получава за управление имоти – публична държавна собственост, намиращи се в м. „Къро“, район „Младост“, гр. София. Те представляват шест терена заедно с изградените върху два от тях сгради и ще бъдат използвани за изпълнение на дейността на агенцията. Поради отпаднала необходимост управлението на имотите се отнема от Министерството на отбраната.

Правителството взе решение част от имот - публична държавна собственост със застроена площ 55,90 кв. м в сграда № 1, ж.к. „Златен рог“ № 20, гр. Ямбол, да бъде предоставено за безвъзмездно управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, Районна служба „Изпълнение на наказанията“ - гр. Ямбол. Поради отпаднала необходимост правото на управление върху частта от имота се отнема от Националния статистически институт, Териториално статистическо бюро - Ямбол.

Министерският съвет обяви част от имот - публична държавна собственост, управляван от Главна дирекция „Гранична полиция“ към Министерството на вътрешните работи, за имот - частна държавна собственост и даде съгласие за премахването му. Частта от имота представлява две едноетажни сгради на ул. „Волгоград“ № 61, местност „Лозенски път“ в град Свиленград. Те не се ползват по предназначение поради опасност от самосрутване и са изгубили качеството си на имоти - публична държавна собственост.

Кабинетът прие също Решение за даване на съгласие за продажба на обособени части от лечебно заведение - недвижими имоти, собственост на „МБАЛ - Пазарджик“ АД, гр. Пазарджик. Имотите, представляващи поземлени имоти и сгради, са с отпаднала необходимост за лечебното заведение, неизползваеми са за целите на лечебната дейност и дружеството няма намерения да извършва инвестиции в тях. В този смисъл, имотите са неоперативни за дружеството и генерират само разходи за управлението им.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТАТуТИТЕ

    1 2 Отговор
    НА РЕСТИТУТИТЕ В СОФИЯ ПРОМЕНЕТЕ , НЕ МИ ДРъНКАЙТЕ ВРЕЛИ НЕКиПЕЛИ , ЩЕ ЧАКАМЕ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СЕ СМеНИ СТАТУТ НА ПАРЦЕЛ В ЖИЛИЩЕН КВАРТАЛ и ЩЕ ПЛАЩАМЕ 30 ГОДИНИ ДАНЪЦИТЕ ! ! !
  • 2 Спрете да КРАДЕТЕ!

    2 1 Отговор
    "Постройката е в лошо физическо състояние и не се използва за дейността на дружеството" а познайте дали не е оставена нарочно да повехне..