Last news in Fakti

1 Март, 2005 00:00 553 0

НСИ ще преустройства сградата си

  • обявление
Националният статистически институт публикува предварително обявление за реконструкция и преустройство на административната си сграда на ул."П. Волов"№2 в София. Всеки възложител трябва да публикува такива обявления за планирани за годината процедури по Закона за обществените поръчки. При провеждането на открита процедура, ако възложителят е изпратил предварителното обявление за обнародване не по-рано от 52 дни и не по-късно от 12 месеца преди датата на изпращането на обявлението с покана за участие, срокът за подаване може да се намали до 22 дни.

Поръчката, която НСИ предвижда да обяви, е за изграждане на допълнителен 7-и етаж над съществуващата към момента административна сграда на института. Надстройката следва да се осъществи, като се събори горната наклонена покривна плоча и се изгради нова на височина 2.90 м. Разпределението на надстроения етаж ще следва това на долните. В предмета на поръчката е включено изграждането на рампи за инвалиди, на ново машинно помещение за стария асансьор и нова външна асансьорна клетка. Освен това от изпълнителя ще се изисква и да извърши преустройство на помещенията, през които преминават вертикалните противоземетръсни шайби, промяна на начина на отводняване на покрива и подмяна на дограмата на сградата с алуминиева.

НСИ не е посочило предвижданата стойност на строителството. От предварителното обявление обаче става ясно, че институтът ще разчита на финансиране от финансовото министерство.

Планираната дата за началото на процедурата е 1 април. Строителството трябва да започне на 1 май и да приключи на 1 декември тази година.

Данните от новия регистър на обществените поръчки сочат, че в края на миналата година НСИ е подписал договор със столичната компания "Ен Ди Би" ЕООД за сервизно обслужване и консултации по администриране на Informix Dinamic Server за регистъра по БУЛСТАТ. Сумата на контракта е била 11 850 лв. без ДДС. Компанията е избрана чрез процедура на договаряне с покана. Отново в края на 2004 г. костинбродската фирма "Мултипринт" ООД е избрана от НСИ за отпечатване и доставка на годишен отчет на нефинансовите предприятия за 2004 г. Стойността на контракта за малка обществена поръчка е 33 500 лв. без ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА