Last news in Fakti

19 Май, 2014 16:31 3 415 0

Купувачите за резиденцията на Живков се оттеглиха

  • липник-
  • лесопарк-
  • търг-
  • живков-
  • михов

За днес беше насрочен търгът за продажбата на лесопарк „Липник” в близост до Русе. Търгът обаче не се състоя, тъй като и трите наддавателни предложения са били оттеглени още в петък. Това съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов. По неговите думи към имота, който се състои от три корпуса, е имало интерес не само от български фирми, но и от руснак и румънец.

Цената, от която стартира наддаването, беше 400 000 лв. Обект на продажба е само имота, а не и земята към него, тъй като тя е държавна собственост. При следващ търг, който вероятно ще бъде в рамките на следващите два месеца, първоначалната цена ще е с 20% по-ниска от тази при първия.

Резиденцията стигна до продажба на търг, тъй като беше собственост на бизнесмена Михаил Михов, по прякор Мишо Бирата. Близо 70 имота на предприемача бяха конфискувани и обявени за продажба още в началото на 2013 г. Общата им първоначална стойност надхвърляше 10 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА