Last news in Fakti

2 Юни, 2014 21:10 1 038 0

Конкуренцията сваля лихвите по ипотеките в ОАЕ

  • ипотечен кредит-
  • жилищен заем-
  • оае-
  • лихва

Конкуренцията между банките в Обединените арабски (ОАЕ) емирства доведе до понижение на лихвените проценти по ипотечните кредити. Лихвите към момента са между 4% и 8% на годишна база, като са еднакви за местни граждани и за чужденци. Нивата за фиксиран период са още по-ниски – от 2.12% (Националната банка на Абу Даби) до 3.99% (Обединената арабска банка). Сред допълнителните услуги фигурира безплатно оформяне на пакета от необходими документи за отпускане на заем и по-ниска лихва за първите 12 месеца от договора.

Интересно е да се отбележи, че въпреки достъпния кредитен ресурс преобладаващата част от сделките се реализират без банков заем. За последните 18 месеца на практика няма промяна в броя на покупките на имоти с кредит. Причината е, че преобладаващата част от клиентите са чужденци с над средните доходи и купуват със собствени средства. През 2013 г. общата стойност на сделките със заемен банков капитал е била 192.7 млрд. USD, а година по-рано – 190 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА