10 Юни, 2014 12:49 1 010 0

Спадът на продажбите в Израел продължава

  • израел-
  • жилища-
  • продажби

През април 2014 г. нивото на продажби на недвижими имоти в Израел достигна най-ниските си стойности от септември 2012 г.  Едва 1606 жилища са били продадени през април, или с 9% по-малко от март, сочат данните на Националния статистически институт на Израел. От своя страна мартенските продажби са били с 12.2% по-малко от февруарските.

Спадът в продажбите на имоти от първичния пазар е много бърз. Само през последните месеци на миналата година страната отчете 10-годишен максимум в сделките с нови жилища.

Най-голям спад се отчита в Тел Авив. С 37% са намалели продажбите през април в сравнение с март. На годишна база сделките там са намалели с 15%.

Причина за резкият отлив на клиенти са промените в законодателството, анонсирани от държавата. Една от тях е, че се предвижда купувачите на първи дом, които придобиват новопостроен имот да не плащат ДДС. Много от потенциалните клиенти изчакват именно това влизане в сила на промените, за да се възползват от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА