Last news in Fakti

16 Август, 2005 00:00 526 0

Дъждовете съсипаха 142 000 декара ниви

Близо 142 000 декара са наводнените земеделски площи в 15 области на страната при пороите между 5 и 12 август. Това сочи справка на областните дирекции "Земеделие и гори".
,Най-големи са щетите в Бургаска област. Там са наводнени 28 000 дка слънчоглед, 4650 дка пшеница, 1100 дка лозя, а повече от 600 тона зърно е намокрено. В Пловдивско пък се удавиха 350 свине.

Междувременно стана ясно, че до сряда спешно ще бъдат изпуснати всички язовири край Кърджали, докато обемът им стигне 55-60 процента. Ще се почистват и крайпътните дерета.

Експерти алармираха, че преливниците на микроязовирите са в окаяно състояние. Не работят изпускателните съоръжения, не са почистени и коритата на реките. Пожарникари от Ардино пък отводняваха електрическата подстанция в града в продължение на три часа в неделя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА