Last news in Fakti

29 Август, 2005 00:00 760 0

”Строителни войски” са продали имоти за близо 18 милиона лева

През последните две години държавното предприятие "Строителство и възстановяване" (ДПСВ) към Министерството на регионалното развитие и благоустройството отчита приходи от продажба на имоти в размер на 17.885 млн. лв., съобщиха от компанията. Основна част от тях са постъпления от продажбата на три балнеологични хотела на предприятието. Те бяха продадени чрез търг с тайно наддаване, проведен на 1 юли.

Първият имот е триетажен балнеохотел "Сана" в курортния комплекс Св. Константин и Елена във Варна с площ 24 013 кв.м. Вторият обект беше базата "Средна гора" с площ 11 795 кв.м в Хисар с пететажна хотелска част и двуетажен балнеолечебен комплекс. Третият имот беше балнеохотел "Родопи" във Велинград с площ 13 559 кв.м, с четириетажен хотел. Трите обекта се продаваха като едно цяло.

Осем фирми купиха документи, а четири подадоха оферти и внесоха депозит за участие. Началната цена беше 12.184 млн. лв. Победителят - фирма "Корси - 5" ЕООД, спечели търга с цена 16.075 млн. лв. Справка в информационната система "Дакси" показва, че собственик и управляващ на компанията е 27-годишната Роксанда Атанасова.

Тя участва в управлението и на "Вайн индъстрис", която пък държи 50% в "Лясковец вайн пръдакшън". Съсобственици на "Вайн индъстрис" са софийските "Агростеди 2000" ООД и "Маргива" ЕАД. "Агростеди 2000" се управлява от Стефан Кънев, шеф и на "Ловико Сухиндол груп".

Като правоприемник на бившите "Строителни войски" на държавното предприятие "Строителство и възстановяване" са предоставени за ползване и управление по-голямата част от дълготрайните материални активи на бившето войсково подразделение, представляващи частна държавна собственост. Това са административни сгради, казармени райони, помощни стопанства, полигони, цехове за заготовки и бетонови възли и почивни и възстановителни бази. Недвижимите имоти са общо 306. За част от тях има реституционни претенции и претенции на общинските власти по местонахождение за собствеността им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА