Last news in Fakti

14 Август, 2014 12:06 1 161 0

Двамата тото хакери остават в ареста

  • тото-
  • джакпот-
  • продан маринов-
  • николай маринов-
  • хакери-
  • остават-
  • ареста

Софийският апелативен съд остави в ареста двамата братовчеди, задържани за опита за измама в спортния тотализатор.

19-годишните Продан Маринов и Николай Маринов от Варна, които почти успяха да откраднат 5 млн. лева от тотото с фалшив фиш и манипулация в сървърите на тотализатора, настояваха да бъдат пуснати на свобода.

В събота Софийски градски съд отказа да им промени мярката за неотклонение в по-лека. Един от мотивите беше, че двамата притежават изключителни компютърни умения и дори под домашен арест, те могат да влияят на разследването. 

Младежите са ползвали паролата на директора на Дирекция „Интеграция” към фирмата, изработила защитната система на Българския спортен тотализатор, Виктор Стефанов, стана ясно днес. Според защитата има вероятност Стефанов сам да е дал паролата на братовчедите и така да ги е подтикнал към манипулация.

На заседанието на Софийския апелативен съд днес стана ясно още, че телефонът на шефа на тотото Нораир Нурикян е бил подслушван повече от месец. Той сам е дал съгласието си за използване на СРС след извършването на манипулацията на 26 юни. Не е ясно обаче дали в този период Нурикян е разговарял с някой от младежите.

Днешното решение е окончателно. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА