Last news in Fakti

4 Ноември, 2014 12:40 1 110 1

Братовчедите тотоизмамници излизат на свобода

  • братовчедите-
  • излизат-
  • свобода-
  • николай маринов-
  • продан маринов-
  • тотоизмамниците

Николай и Продан бяха пуснати под парична гаранция от 2 000 лева

Братовчедите Николай и Продан Маринови от Варна, които са обвинени в опит с измама да приберат джакпот от над 5 млн. лева от тотото, окончателно излизат от ареста, съобщиха от „Правен свят“.

Състав на Софийския апелативен съд (САС) потвърди определението на съдия Десислав Любомиров от СГС, който преди седмица реши двамата да излязат от ареста срещу "парична гаранция" от по 2 000 лева.

Двамата бяха задържани на 8 август във Варна, когато стана ясно, че са опитали с измама да спечелят джакпота в 51-вия тираж на играта 6 от 49, изтеглен на 26 юни. След като пробил системата на тотото с парола на служител, Николай Маринов нанесъл печелившите числа в електронен фиш в системата и върнал часовника с час назад, за да е валиден фишът.

Данните обаче се записвали на три отделни носителя и това издало двамата обвиняеми. Продан пък представил в тотото скъсан фиш и обяснил, че се скарал с приятел за печалбата и така го увредили. Серийният номер обаче съвпадал с фиша, попълнен от Николай в системата.

Те отказаха да говорят. Родителите им също, а адвокатите им обясниха, че момчетата въобще не били извършвали престъпление.

Апелативните съдии бяха категорични, че и към днешна дата не е разколебано предположението, че двамата са извършили престъплението, в което са обвинени. Според САС обаче, Маринови са стояли близо 3 месеца в ареста, млади са и имат чисто съдебно минало, което позволява мерките им за неотклонение да бъдат изменени в по-леки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Нашите прокурори са куромпирани мишки ! тия трябва в затвора да изгният. нема държава това е!