Last news in Fakti

27 Август, 2014 16:03 3 144 0

Заловиха 125 кг. тютюн за наргиле в кашони за дървени въглища

  • тютюн-
  • наргиле-
  • кашони-
  • дървени-
  • въглища

Дължимият акциз за общото количество тютюн е 19 000 лв.

Заловиха 125 кг. тютюн за наргиле в кашони за дървени въглища - 1
Снимка: АМ

125 килограма контрабанден ароматизиран тютюн за наргиле задържаха митничарите на Митнически пункт Капитан Андреево, съобщиха от Агенция митници (АМ).

Лек автомобил „Hyundai" с българска регистрация, пътуващ от Турция за България, е пристигнал на пункта, като шофьорът и неговият спътник декларирали пред митническите служители, че са закупили от Турция общо 320 кг. дървени въглища за наргиле.

При последвалата щателна митническа проверка служителите установили, че в четири кашона с надписи „дървени въглища за наргиле" всъщност са скрити общо 125 пакета, всеки по един килограм, тютюн за наргиле.

Укритите пакети с тютюн за наргиле се оказали собственост на спътника на шофьора, на когото е съставен акт по Закона за митниците за опит да се пренесе стока, за която се дължи акциз, през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Дължимият акциз за общото количество от 125 кг. тютюн за наргиле е 19 000 лева.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА