Last news in Fakti

10 Октомври, 2014 14:17 1 084 0

Ангелкова временно отстрани отговорните за жп инцидента в София

  • ангелкова-
  • отстрани-
  • отговорните-
  • инцидента-
  • софия
Ангелкова временно отстрани отговорните за жп инцидента в София - 1
Снимка: БТА

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова разпореди на генералния директор на НКЖИ, Милчо Ламбрев да бъдат временно отстранени от длъжност, пряко отговорните лица за инцидента на жп прелез в кв. „Обеля“ в София.: прелезопазачът, който е бил на смяна, ръководител движение на жп гара Волуяк и директорът на поделение „Управление на движението на влаковете и гарова дейност“ – София. Те са отстранени до изясняване на случая и приключване на вътрешната проверка.

Днес Ангелкова проведе извънредно съвещание с ръководствата на ДП „НКЖИ“, „Холдинг БДЖ“ ЕАД и ИА „Железопътна администрация“, във връзка с инцидента.

Още вчера, министър Николина Ангелкова разпореди на Дирекция „Звено за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътен транспорт“ да извърши проверка на фактическите обстоятелства, причина за инцидента. Експертите на МТИТС, НКЖИ и БДЖ оказват пълно съдействие на органите на следствието.

Следващият вторник ще се проведе предварително планирано оперативно заседание по безопасност в сектор железопътен транспорт. На него, ръководствата на двете железопътни компании и ИА ЖА, по искане на министър Ангелкова, трябва да представят краткосрочни и дългосрочни мерки за повишаване на безопасността.

Факти.бг припомня, че на 9 септември 2014 г., в 14.10 ч., на жп прелез „Обеля“ в кв. „Обеля“ 2, локомотив, движещ се от гара Волуяк за Централна гара София, удари лек автомобил и един човек загина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА