23 Октомври, 2014 11:45 1 482 2

Задържаха джигита от Пловдив, създал екшън в града

  • задържаха-
  • джигита-
  • пловдив-
  • екшън-
  • града-
  • борислав яшаров

Срещу него са повдигнати три обвинения

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „задържане под стража"  на Орхан Яшаров.

Срещу него са повдигнати три обвинения.

Според прокуратурата екшънът, предизвикан от Яшаров в неделя в центъра на Пловдив прилича на каталог от нарушения на правилата по пътища. Той е нанесъл 2 телесни повреди на полицаи и е потрошил още 5 автомобила, сред които и полицейска кола,  в това число е шофирания от него „Mercedes“. Това е създало безпорядък в целия град. Тогава Яшаров минал е през 5 кръстовища на червен светофар. В рамките на 30 минути обстановката в Пловдив е приличала на криминален екшън, изтъкна прокурор Борис Миндев.

Съдия Цанова бе категорична, че нарушенията, които е извършил Яшар са сериозни и има опасност той да се укрие, ако му бъде присъден "домашен арест". На 19.10.2014 г. в гр. Пловдив при управление на моторно превозно среднство "Mercedes E 230" Яшаров е нарушил правилата за движение, като умишлено е причинил значителни имуществени вреди в размер на 6297 лв. на „ Opel Astra”, собственост на МВР.

На 19.10.2014 г. в гр. Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като действието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта – Иван З. и Самуил Х. от Четвърто управление на МВР, изпълняващи служебни задължения по опазване на обществения ред и деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Същият ден е употребил сила с цел да принуди органи на властта – Иван З. и Самуил Х. от Четвърто управление на МВР да пропуснат нещо по служба и свързано с работата им – да контролират спазването на правилата за движение – да спрат управляваното от него МПС, за да извършат проверка и да установят административно нарушение.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо Яшаров. Той е обвинен в три престъпления, две от които са тежки умишлени по смисъла на закона и за които се предвижда наказание лишаване от свобода над  5 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.

Яшаров е употребил и наркотици, сочеше също едно от обвиненията. Днес майката на джигита пощури съда с крясъци и викове, дори бе предупредена, че ако не спре ще й бъде наложена най-високата глоба. Тя се жалваше: "Той не е убил човек, по него е стреляно, куца".

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 старшина Иванчев

    0 0 Отговор
    Какви са тези щети за 6000лв?Тя цялата АСТРА не струва повече от 2000лв?

    Коментиран от #2

  • 2 титов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "старшина Иванчев":

    Хайде сега и ти.... подробности !