Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 16:28 5 362 3

Полицията в Италия засне мафиотска клетва (видео)

  • мафиотска-
  • клетва-
  • "ндрангета"-
  • калабрийската-
  • милано-
  • засне-
  • ритуал

40 приближени до калабрийската Ндрангета са арестувани след двегодишно разследване

Полицията в Италия засне мафиотска клетва (видео) - 1
Снимка: АП/БТА

Таен мафиотски клетвен ритуал беше заснет за пръв път с камера на италианската полиция, която задържа 40 заподозрени за престъпна дейност в Северна Италия, съобщиха Агенция АНСА и „Гардиън“.

Арестите, извършени по обвинения за участие в престъпна група, незаконни продажби на оръжие и изнудване, са резултат от двегодишно разследване, в което са били използвани тайни микрофони и скрити камери по места, за които се е знаело, че се посещават от мафиоти. 37 от заловените са вече зад решетките, а трима – под домашен арест, уточни на пресконференция прокурор Илда Бокасини, която е известна със своята борба с престъпния свят.

Закопчаните принадлежат към три мафиотски клана, базирани близо до Милано, но свързани с калабрийската криминална организация „Ндрангета“, която включва стотици фамилии и се смята за по-страшна, по-разклонена и по-добре организирана дори от сицилианската мафия. Сред задържаните са 17-годишен младеж и босът Джузепе Лароза, известен като „Бепе Кравата“.

Записът е уловил как нови членове на групировката се заклеват във вярност на шеф, наречен „Санта“, като обещават „в тишината на нощта, под светлината на звездите и блясъка на Луната“ да пазят своите „мъдри братя“. Вишестоящият казва, че отсега нататък никой няма право да ги съди, а те ще съдят сами себе си и в пистолетът им винаги трябва да има запазен за целта куршум, ако се провинят.

Бокасини обяснява, че предаността към „Санта“ е сякаш кодирана в ДНК-то на членовете на „Ндрангета“ и те могат да излязат от нея само мъртви или като започнат да сътрудничат на държавата. В тази организация, чието име идва от гръцки - „кураж“ или „Лоялност“, по принцип е много трудно да се проникне.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некой си

    0 1 Отговор
    И кво се кефят тези италианци,че са развили и заразили целия свят с мафия.Тя сама по себе си като устройство и Римската империя си е била мафия,но при условие,че имаш воля да се справиш с нещо,а не го правиш е показател,че и ти си в схемата.Така че ще ме извиняват италианотата,ама всички в едно гърне пърдят барабар с мафията.Я се замислете защо в Северна Корея няма нито мафия,нито престъпност,щото сигурно калая им е много,та ей тъй кат прегрешат и замерят прегрешилите с него.
  • 2 бг мафия по нашенски

    0 1 Отговор
    ами те журналистите що не покажат клетвата за боко тиквата кунева ,кънев,каракачанов и пудела валери мафия от сякъде дано се разпадне по бързо
  • 3 бг мафия по нашенски

    0 1 Отговор
    абв те са стри мафиоти те са знаят