Last news in Fakti

9 Декември, 2014 15:10 1 458 0

Мъж убил съселянин със сабя остава в ареста

  • съселянин-
  • убил-
  • ареста-
  • сабя-
  • хасан хасанов

Хасан Хасанов е причинил смъртта на Юмер Юмеров по непредпазливост

Хасан Хасанов, който е обвинен, че по непредпазливост е причинил смъртта на свой съселянин, след като умишлено му е причинил средна телесна повреда ще остане в ареста, съобщиха от Варненският апелативен съд.

Днес съдът потвърди законността на задържането му под стража, определено от Окръжен съд Търговище.

Първоначалният арест на Хасан  бе на 29 октомври тази година, когато Търговищенският окръжен съд му определи най-тежката мярка за процесуална принуда.

37-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУ “Полиция“ в Попово затова, че  три дни по-рано, в кафе-сладкарница на село Тръстика, община Попово по непредпазливост е причинил смъртта на 65-годишния Юмер Юмеров. Смъртта е настъпила вследствие на умишлено причинена средна телесна повреда.

Свидетелски показания от фаталния ден разкриват, че пийналият обвиняем се появил въоръжен с кания със сабя в компанията от мъже, които се черпили в кафе-сладкарницата. Никой не възприел сериозно уж безобидната закачка на Хасан с пострадалия мъж, докато не забелязали, че Юмер кърви сериозно. Мъжете се опитали да окажат първа помощ и откарали прободения човек в болницата, където по-късно той починал.

Днес Апелативният съд във Варна потвърди обоснованото предположение на първата съдебна инстанция, според което събраните гласни свидетелства и материали подкрепят категорично извода, че Хасан е извършител на престъплението.

Деянието е не само тежко по смисъла на закона, но е извършено и при условията на опасен рецидив. Хасан е многократно осъждан и има опасност ако е на свобода да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Съдът потвърди и двумесечния срок, в който обвиняемият няма право да иска нова промяна на мярката за неотклонение. Това ще даде възможност да бъде приключено досъдебното производство, а прокуратурата да внесе обвинителния акт в Окръжен съд Търговище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА