Last news in Fakti

23 Декември, 2014 12:44 1 459 0

Задържаха над 460 кг тютюн за наргиле

  • тютюн-
  • наргиле-
  • дунав мост

Размерът на избегнатия акциз за описаното количество тютюн възлиза на 69 996,00 лв.

Задържаха над 460 кг тютюн за наргиле - 1
Снимки: АМ

Над 460 кг тютюн за наргиле задържаха русенски митничари при проверка в района на Дунав мост, съобщиха от Агенция „Митници“ (АМ).

По метода анализ на риска е селектиран за проверка пътнически автобус, пътуващ от Турция за Румъния. В хода на проверката е установено, че в товарното помещение се превозва тютюн за наргиле с общо бруто тегло 460.500 кг., разпределен в потребителски опаковки.

Размерът на избегнатия акциз за описаното количество тютюн възлиза на 69 996,00 лв.

Акцизната стока е задържана, а по случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Русе срещу румънски гражданин, пътувал в автобуса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА