Last news in Fakti

23 Декември, 2014 13:59 1 313 0

Апелативният съд потвърди присъдата на Филип Златанов

  • филип златанов-
  • присъдата-
  • потвърди-
  • апелативният съд

На особено мнение е бил председателят на съдебния състав Иван Стойчев, според когото Златанов трябва да бъде оправдан

Апелативният съд потвърди присъдата на Филип Златанов - 1
Снимка: БТА

Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата от три години и половина затвор на бившия председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, съобщиха от съда.

Тричленен състав на САС, с председател Снежана Душкова и членове Надежда Трифонова и Иван Стойчев, потвърди изцяло присъдата на първоинстанционния Софийски градски съд (СГС) от 3. 04. 2014 г.

С нея Златанов бе признат за виновен за това, че като длъжностно лице – председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси към НС, не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави за другиго облага и да причини другиму вреда и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за същата комисия.

Присъдата бе 3 г. и 6 м. лишаване от свобода за Златанов, както и лишаване от право да заема изборна и ръководна длъжност в администрацията на Република България в продължение на 5 години.

САС намери присъдата на СГС за правила, законосъобразна и справедлива и я потвърди изцяло.

Решението е подписано с особено мнение от докладчика по делото – съдия Иван Стойчев. Според него присъдата на Филип Златанов следва да бъде изцяло оправдателна.

Решението на Софийския апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА