Last news in Fakti

30 Декември, 2014 18:21 1 522 6

1 430 незаконни пиратки иззети в София

  • пиратки-
  • иззети-
  • столицата

1 430 незаконни пиротехнически изделия са иззели столичните полицаи от началото на този месец досега в хода на предприети проверки за противодействие на разпространение на пиротехнически изделия без надлежните разрешителни, съобщиха от МВР.

За констатирана незаконна търговска дейност от обекти на пазари и тържища са иззети общо 1 430 различни по вид „пиратки”.

На притежателите са съставени актове за административно нарушение на основание чл.35 ал.1 от Закона за оръжията, боеприпасите,  взривните вещества и пиротехническите изделия.

Проверките продължават, а от полицията призовават да бъдем по-внимателни и да не допускаме употребата на пиротехнически изделия от малолетни и непълнолетни лица, предвид опасността  от инциденти и  наранявания на деца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манол

    0 1 Отговор
    Боже каква ЦИФРА ,то толкова си купува петокласник от Люлин !Полицията бая работа е свършила.
  • 2 Пенчо Словесков

    1 0 Отговор
    Какво значи незаконна пиратка?Това е пиратка от която правителството не печели.Ако печели демек прибира си акциза е законна..аси майтапа!
  • 3 Кобрата

    0 0 Отговор
    Такива си купих и аз преди 1 седмица...даже ги и използвам вече думкат яко и няма проблем
  • 4 Лекар

    1 0 Отговор
    Браво! Добре, че са ги хванали!

    Аз съм лекар в Пирогов и миналата година точно е от тия влизаха най-много с откъснати пръсти в болницата. Е имаше и 3-4 откъснати ръце от римска свещ, но те нали са по- скъпи и затова най-вероятно има малко случаи. Иначе миналато година само едно дете на Нова Година дойде в Пирогов с откъснат далак от противопехотна мина. Ама така е празници са...

    Коментиран от #5

  • 5 Бомбата

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лекар":

    А бе докторе като те слушам ти май не си лекар в Пирогов а в Кербала? Какви са тези противопехотни мини какво е това чудо бе?

    Коментиран от #6

  • 6 Кобрата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бомбата":

    Може да лекува хората на ''Ислямска държава'', онези от джихат. То там използват такива екстри като противопехотни мини.