Last news in Fakti

25 Декември, 2020 15:28 1 891 10

Проверки за незаконна продажба на пиратки в цялата страна

  • пиратки-
  • фойерверки

Статистиката на вътрешното министерство сочи, че преди година по време на коледните и новогодишните празници има осем инцидента с фойерверки

Проверки за незаконна продажба на пиратки в цялата страна - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Полицията в цялата страна извършва проверки по базари и тържища за незаконна продажба на забранени пиротехнически изделия. На нарушителите ще се налагат актове и глоби, съобщи БНР.

От МВР уточняват, че проверките са започнали преди дни. Въпреки празниците те продължават. Екипите на вътрешното министерство следят за продажбата на нерегламентирани пиратки и други фойерверки. Иван Игнатов от Националната полиция:

„Да се засили контрола на тържища, пазари, търговски обекти с цел констатиране незаконна търговия на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения и за неправомерна употреба на пиротехнически изделия“.

Статистиката на вътрешното министерство сочи, че преди година по време на коледните и новогодишните празници има осем инцидента с фойерверки.

Извършени са над 4000 проверки, от които са засечени 40 нарушители. От вътрешното министерство съветват хората да не използват опасни пиратки и фойерверки, тъй като рискът от нараняване е сериозен.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    10 3 Отговор
    Ама забранете ги тия пиратки и готово,винаги са ми били чудни тия хора дето се кефят на тези простотии.

    Коментиран от #3

  • 2 реалистъ

    11 0 Отговор
    От това пари не се правят, пиратки се продават легално почти във всеки оръжеен магазин, в големите вериги и по други места.
    В някои по-малки градове още има "нелегална" търговия, където някой тарикат ги взима от легално място и ги бута "незаконно" на разни дечица за по някой лев отгоре...но общо взето кокошарска работа, с която никой сериозен човек не би се занимавал. Сега милицията ще изземе 20 кутии пиратки и ще се отчете как е преборила престъпността.
  • 3 хъхъ

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    Точно така, и без това тровят въздуха. Зарята трябва да остане само професионална и който иска да си я поръчва за специални поводи, ако има няколко хилядарки излишни.
  • 4 someone

    4 0 Отговор
    тези проверки се правят по-рано, в Пловдив вече гърмят като все едно си във военна зона.
  • 5 идея

    6 1 Отговор
    Да проверят централата на МВРО на Пиротска.
    Коя нормална политическа партия съхранява в централата си пиратки? Джендърбазки мяташе по протестиращи...
  • 6 Сульо

    3 3 Отговор
    Я оставете хората да се радват бе!!!!!! Нахакахте им локдауна, сега не им давате и една бомбичка да гръмнат.!!!! :))) !!
  • 7 зелен петел

    4 5 Отговор
    И аз съм за забраната на тия "пиратки". Гърмят по улиците и стряскат до късно възрастните хора и малките деца. В България защо се настани безхаберието и няма никакъв ред? А уж било "демокрация". Свободия е по-скоро,а не демокрация.
  • 8 Сульо Пулев

    0 0 Отговор
    Бомбермен бе фен
  • 9 един от многото

    2 0 Отговор
    Всяка година се пише за пострадали от тази простотия , но досега никой не ги забранява , защо ли?
  • 10 МОШЕНИЦИ

    1 0 Отговор
    КЪДЕТО СА ЗАКОННО ВСЪЩНОСТ ПСА НА МУТРИТЕ КРАДЦИ - ПЪЛНЕТЕ ИМ ГУШАТА !