Last news in Fakti

21 Януари, 2015 17:30 1 952 0

Разбиха мрежа за фалшиви документи

  • мрежа-
  • фалшиви-
  • документи

Задържани са четирима души

Разбиха мрежа за фалшиви документи - 1
Снимки: ДАНС

Разбиха мрежа за изготвяне и разпространение на фалшиви официални документи за самоличност в Пловдив и Стамболийски, съобщиха от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

Извършени са процесуално-следствени действия претърсване и изземване на 7 (седем) адреса. Открита и иззета е компютърна техника за изготвяне на неистински документи (скенери и принтери), устройства за ламиниране, множество документи за самоличност на чужди и български граждани, USB памети, мобилни телефони и други вещи, относими към предмета на престъплението.

Като извършители на престъплението са установени четирима души – български граждани. Те са задържани за срок от 24 часа, като на три от тях мярката е продължена до 72 часа с прокурорско постановление.

Операцията за пресичане на противозаконна дейност на лица, занимаващи се с изготвяне и разпространение на неистински официални документи за самоличност е проведена на 19 януари 2015 г. на територията на гр. Пловдив и гр. Стамболийски от служители на ДАНС, съвместно с органи на ОДМВР-Пловдив и под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив.

По случая е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА