Last news in Fakti

25 Февруари, 2015 15:56 1 878 3

Отведоха в психиатрия жената на стрелеца от Чехия

  • чехия-
  • угерски брод-
  • кръчма-
  • стрелеца-
  • разстреля-
  • съпругата-
  • психиатрия-
  • обиск

И двамата съпрузи са имали психични проблеми

Отведоха в психиатрия жената на стрелеца от Чехия - 1
Снимки: АП/БТА

Чешката полиция щурмува и дома на мъжа, който, по последни данни, вчера разстреля осем души в кръчма в град Угерски Брод, рани много тежко още една жена, а след това се самоуби. При атаката пазителите на реда са извели съпругата на нападателя, чието име медиите обявяват като Зденек К., и са я транспортирали в психиатрична клиника, съобщи сайтът Novinky.

Порталът Český rozhlas уточнява, че първоначално полицията е искала само да направи обиск в дома, където би могло да има оръжие. Но жената отказала да им отвори, заявявайки, че няма да пусне никого, докато не се върне съпругът й, който в този момент вече е бил мъртъв.

В резултат полицията трябвало да чака няколко часа разрешение от властите, за да проникне в жилището без съгласието на стопанката. Атаката е започнала в 23 часа снощи. Униформените прекъснали електричеството в дома и влезли през задния прозорец, избивайки стъклото. Нито един изстрел не е бил произведен при операцията.

Заедно с полицаите влязъл и лекар, който взел решението, че жената трябва да бъде отведена в специализирано медицинско заведение. Според съседите, тя била психически неуравновесена, крещяла, когато излизала на улицата, и плюела по минувачите. Заплашвала и комшиите с убийство.

Според полицията, жертви на вчерашния инцидент са станали една жена и седем мъже на възраст от 27 до 66 години, предаде чешкият сайт Nova. Ранената е била в кома, но е излязла от нея и животът й сега е извън опасност. По непотвърдени данни, тя работела като счетоводител в злополучния ресторант.

Нападателят вероятно е извършил престъплението по лични мотиви. Той дълго бил без работа и се оплаквал от бездействието на властите по отношение на неговия случай; имал и психични проблеми, но въпреки това притежавал разрешително за оръжие, съобщи вътрешният министър на Чехия Милан Хованец.

В хода на разследването полицията ще провери законно ли е получил лиценза. Хованец предложи да се преразгледат правилата за издаване на разрешения за носене на оръжие в страната. Сега там официално са регистрирани 761 000 души, които имат това право. При население 10 милиона това означава всеки 13-и.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rosen

    0 0 Отговор
    Лошо.
  • 2 Rosen

    0 0 Отговор
    Най-лесният начин за прекратяването на масовото разстрелване е промяната в закона,която да изземе всички оръжия от населението-без полицаите и военните.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Rosen":

    На военните пък за чий чеп им е оръжие.