Last news in Fakti

5 Март, 2015 14:01 2 006 1

Делото за убийството на Вероника под специален надзор

  • делото-
  • убийството-
  • вероника-
  • специален надзор

Образуваното на 03.03.2015 г. досъдебно производство срещу неизвестен извършител за умишленото умъртвяване на студентката Вероника Здравкова от гр. Никопол, е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Наказателното производство се води по чл. 115 от НК.

Водеща версия за престъплението остава убийство с цел грабеж. До момента не са открити дамската чанта, телефона и документите на Вероника, с които тя си е тръгнала от работа.

Днес във Великотърновския университет е ден на траур. Спуснати са траурни знамена, колеги и приятели на момичето пишат в съболезнователна книга, продължава събирането на подписка. Занятията започнаха с минута мълчание.

Факти.бг припомня, че Вероника бе убита приквечер на 28 февруари. Тя е убита с брадва. Липсват дамската й чанта, портфейлът и телефонът, от който е направено последното изходящо обаждане. Охранителната полиция и следователи буквално "обръщат" района край река Янтра. Трупът на Вероника бе забелязан от рибар.

Мястото през деня е живописно, но нощем тук става страшно. Признанието е на криминогенни субекти, клошари и роми, които живеят в катун.

По-късно днес се очаква кметът на общината и областният управител да излязат с решение кога и как опасният район, където момичето беше убито, ще бъде обезопасен и осветен.

Вероника Здравкова я погребват днес в родния й град Никопол.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqq

    0 0 Отговор
    Убиецът е циганин рецидивист, лежал за убийство. Ако имаше смъртно наказание в България, момичето щеше да е живо.