Last news in Fakti

2 Април, 2015 20:30 6 155 4

Арестуваха Румен Божинов – Цайса

  • румен божинов - цайса-
  • арестуваха

Бившият зам.-директор на българските митници Румен Божинов с прякор Цайса бе арестуван в понеделник на обед на ГКПП Капитан Андреево, съобщи "Старият мост".

Цайса е бил обявен за международно издирване и задържан на пункта при влизане от Турция. В медийното пространство се твърди, че Божинов е назначен през 2008 г. за зам.- директор на митниците с политически протекции от БСП. Самият Божинов парадирал, че е много близък с брата на бившия премиер Сергей Станишев - Георгий. Срещу назначението на Цайса се обявил, бившият директор на агенция "Митници" Асен Асенов и в знак на протест през 2009 г. подал оставка.
Наскоро се появиха публикации, че Божинов бил „изчезнал“ от дома си във Виена и се предполага, че Австрия е поискала международното издирване. Цайса е бивш кадър на Държавна сигурност, а публична тайна в определени среди бе че е бил в услуга и на ДАНС. Името на Румен Божинов бе свързвано с контрабандни канали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бургазлия

    1 0 Отговор
    Доколкото имам представа за работата на граничните полицаи не изключвам да е замесен и да има отношение със задържаните камиони и конфискуваните цигари като бивш началник все пак разчитал на познанства .

    Коментиран от #3

  • 2 nikis72

    1 0 Отговор
    под протекцията на БСП всичко е възможно
  • 3 неразбиращ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бургазлия":

    Явно си нямаш представа от работата на граничните полицай, щом говориш за контрабанда и цигари. Това е работа на митници разбирачо.
  • 4 Klozet Fekalov

    2 1 Отговор
    O БОЖЕ......каква е тази мазна МУТРА бре....майкоооооооо.....как може да е бил зам. шеф.....че и прякор има......