Last news in Fakti

15 Май, 2015 11:57 7 202 3

Разбиха група, спестявала ДДС

  • група-
  • ддс-
  • ощетяване

Групата е ощетила държавата 1 000 000 лв. невнесен ДДС

На 14 май 2015г. в Петрич, Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и НАП,  реализираха  акция за пресичане на дейността на организирана престъпна група, ощетила държавния бюджет с около 1 000 000 лв. невнесен ДДС.

Престъпната група е действала на територията на страната, контролирайки търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна къща. Изградена е стройна система от липсващи и буферни търговци, които са доставяли хранителни стоки на големи търговски вериги – „Метро“, „Билла“ и „Пени“.

След дадено разрешение от Специализирания съд, на 14 май 2015 г. е извършено претърсване  в счетоводната къща, обслужвала групата.  Открити и иззети са множество печати, компютри, сървър и документация на липсващите и буферни търговци.

Извършват се разпити на множество свидетели, назначена е техническа експертиза на иззетите компютърни конфигурации. Активните процесуални действия продължават.

Разследването се провежда от прокурори от новосформираното спецзвено за данъчни престъпления в Специализираната прокуратура.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юруш

    0 0 Отговор
    Като гледам на снимката много е спестила... една мършава БГ заплата!
  • 2 юруш

    0 0 Отговор
    Аз съм идиот и не мога да чета, затова гледам само снимки и коментирам на тяхна база. Също така съм почти толкова мършав, колкото е мършава българската заплата. Сега като се замисля, май че и тя ми е много...
  • 3 SKidulls

    0 0 Отговор
    Защо не правиет проверки по Слънчев бряг,там съм виждал как за едно мършливо магазинче метър на два зимат наем 12 хиляди лева за сезона а в договора пише 600 .... И как ще се оправи държавата тогава !