3 Септември, 2011 16:54 1 716 0

Полицията е приключила бързото производство за хулиганството в село Папрат

  • с. папрат-
  • бързо производство-
  • хулиганските действия

Полицаи, жандармеристи и пожарникари ще се включат в осигуряването на добър обществен ред по време на предстоящите избори

Бързото производство за инцидента в село Папрат, община Джебел, е приключено от полицията и материалите са изпратени в прокуратурата с мнение двамата участници в сбиването и хулиганските действия да бъдат предадени на съд. Това стана ясно на пресконференция с участието на директора на ОДМВР-Кръджали комисар Валери Баранов.
Случаят, предизвикал голям обществен отзвук, стана на 29 август около 20 часа. Тогава пред джамията в село Папрат при благотворително раздаване на храна по повод религиозен празник бе нападнат 43-годишен мъж, на когото бе нанесен удар с камък по главата. Бързото производство е приключено по три текста от Наказателния кодекс – чл. 165, визиращ случаите, в които със сила и заплашване се пречи на гражданите свободно да изповядват своята вяра и да извършват религиозните си обреди, чл. 325 за хулиганство и чл. 131, т. 12 за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. До 2 седмици ще приключи досъдебното производство и за сбиването и вандалските действия в село Дядовско, община Черноочене. В този случай е необходимо повече време заради замесените по-голям брой лица. Досъдебното производство се води за хулиганство и повреда и унищожаване на чуждо имущество, след като на 29 август около 3 часа няколко лица предизвикаха скандал и сбиване в заведение в селото и потрошиха стъкла на сградата и на няколко паркирани автомобила пред нея.
ОДМВР-Кърджали е в усилена подготовка за осигуряването на добър обществен ред по време на изборите и гарантиране спокойното провеждане на вота в областта, каза комисар Баранов. В проверката на избирателните секции, транспортирането на бюлетините, охраната на изборните книжа и на помещенията за гласуване ще бъде ангажиран целият полицейски състав на ОДМВР-Кърджали, жандармерията и ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА