Last news in Fakti

1 Юни, 2015 16:09 1 775 0

Биячите от Варна остават в ареста

  • варна-
  • биячи-
  • ареста-
  • остават

Четиримата са разследвани за грабеж и причиняване на средна телесна повреда

Варненският окръжен съд (ВОС) определи най-тежката процесуална мярка за принуда "задържане под стража" спрямо Стоян Динков на 36г., Даниел Димитров на 37г., Красен Николов на 38г. и Станислав Синев на 32г., разследвани за грабеж и причиняване на средна телесна повреда.

Четиримата мъже са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на III РУП във Варна за съучастие в грабеж, придружен със средна телесна повреда на Юлиян Тасков, извършени на 28 май тази година във варненския квартал "Владислав Варненчик".

Първата съдебна инстанция се съобрази със събраните още в началните часове на разследването доказателства - гласни и писмени. Както показанията на пострадалия мъж, така и свидетелските разкази на очевидци на деянието, протоколите за оглед, съдебно-медицинската експертиза убедително водят съда да обосновано предположение, че всеки един от четиримата е съпричастен към престъпленията, за които са привлечени като обвиняеми.  Упражненото насилие е било умишлено и брутално, счита съдът и уточнява, че законът предвижда за грабеж наказание от 5 до 15 години затвор.

В хода на съдебните заседания днес стана известно, че прокуратурата разполага с доказателства за Стоян и Красен, че са извършили и други престъпления - разпространение на наркотични вещества и осъществяване на принуда по отношение на пострадалия, за да бъде мотивиран да продава за тях. Двамата категорично отрекоха пред съда участие в престъпленията, за които се разследват.

Прокуратурата разполага и с доказателства за разпространение на наркотици от Даниел и Станислав. Обвинения за разпространение на забранени от закона вещества или принуда обаче няма повдигнати спрямо никой от разследваните мъже. Даниел заяви пред съда, че има лична вражда с Юлиян, който преди време му запалил колите.

Към тежестта на аргументите за определяне на най-тежката мярка за неотклонение съдът прибави и извода, че ако са на свобода всеки един от четиримата може да извърши друго престъпление.

Основания за този извод ВОС черпи от данните за личността на обвиняемите. Стоян е реабилитиран по право, след като е изтърпял наказание закана за убийство, а в настоящия момент спрямо него има висящо дело във ВРС за причиняване на средна телесна повреда. Даниел също е с две присъди за престъпления от общ характер. Красен има в биографията си осъждане за кражба, но и той е реабилитиран по право. С такава реабилитация е и Станислав, който през 2010 година два пъти е бил наказван с пробация за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда. Съдът счита, че тези данни сочат за трайно утвърдени престъпни навици на всеки един от мъжете, привлечени като обвиняеми.

Ако четиримата разследвани за съучастие в грабеж, придружен със средна телесна повреда обжалват днешните определения на ВОС, ще се явят пред Апелативен съд Варна на 9 юни тази година от 10 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА