Last news in Fakti

19 Юни, 2015 15:44 1 973 0

Търговци на цветни метали ощетили държавата с 2 000 000 лв

  • търговци-
  • цветни метали-
  • държавата

Престъпната група е действала на територията на страната, контролирайки търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна къща

На 18 юни 2015 г. в гр. София и в гр. Банско,  спецзвеното за   разследване на данъчни престъпления към Специализираната прокуратура, реализира  акция за пресичане на дейността на  организирана престъпна група, занимаваща се с невнасяне на корпоративен данък от търговия с черни и цветни отпадъци. Групата е ощетила държавния бюджет с около 2 000 000 лв.

Престъпната група е действала на територията на страната, контролирайки търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна къща. Изградена е стройна система от липсващи и буферни търговци, създаващи документален оправдателен поток към реални търговци на черни и цветни отпадъци, с които същите са повишавали годишните си разходи и са намалявали печалбата и съответно внесения корпоративен данък.

След дадени разрешения от Специализирания наказателен съд, на 18 юни 2015 г. са извършени претърсвания  на седем адреса и са иззети множество компютри и документация на липсващите и буферни търговци.

Извършват се разпити на множество свидетели, назначена е техническа експертиза на иззетите компютърни конфигурации.

Активните процесуални действия продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА