20 Юли, 2015 13:59 3 525 0

Задържаха шестима след акция срещу дрога

  • антимафиоти-
  • задържаха-
  • шестима-
  • акция-
  • дрога

Един от тях е син на известен бивш полицай и началник на местното полицейско управление в Сандански

Мащабна акция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена от 17 до 19 юли от служители на ОДМВР – Благоевград, съобщиха от МВР.  Задържани са шестима души.

Близо 340 грама кокаин, хероин и канабис са открити и иззети при проверки, извършени от полицаи от РУ – Сандански. На 18 юли, в 11 часа, в Кресна те спрели лек автомобил „Rover”, управляван от 46-годишният Димитър Б.-Печения от Сандански. Заедно с него в колата пътувал съгражданинът му 32-годишният Александър Димитров - Анджи. При извършената проверка в превозното средство служителите на реда открили найлонов плик с около 60.27 г бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. Двамата мъже са отведени в ареста за срок до 24 часа.

В хода на работата по случая била извършена проверка и в заведение в гр.Сандански, стопанисвано от 31-годишният Боян Петров – Буята, син на известен бивш полицай и началник на местното полицейско управление в Сандански. Там полицаите намерили 4.2 гр хероин, 10 гр кокаин и електронна везна. У собственика открили още 0,48 гр бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. Последвало претърсване в жилището и гаража му, където на различни места и в различни вакумирани пакети Боян Петров бил укрил близо 269 гр кокаин и около 4,72 гр канабис. Имало и машина за вакумиране. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление.

В Сандански, за срок до 24 часа е задържана и столичанката 23-годишна столичанка, от която са иззети 0,16 г канабис.

Вчера полицейски служители на РУ-Разлог предприели проверка в местността „Бетоловото“. Там те попаднали на около 6 зелени тревисти растения, реагиращи положително на канабис. На място били установени и двама местни жители на 26г. и на 30г.. В автомобила, с който те се придвижвали, е открита около 27 гр суха тревиста маса, реагираща положително на канабис. Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 17 юли, служители на РУ - Петрич извършили проверка в местността „Стефаница” в землище на село Чурилово. В обезлесен участък те открили близо 189 кг засадени зелени растения, реагирали на канабис при наркотеста. По случая е образувано досъдебно производство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА