Last news in Fakti

21 Юли, 2015 14:18 2 668 0

Половин килограм злато в охладителната система на автобусен двигател

  • половин килограм злато-
  • охладителната система-
  • автобусен двигател-
  • гкпп капитан андреево

Откриха митническите инспектори на Капитан Андреево

Златни бижута и монети в охладителната система на двигател на автобус откриха митническите служители на МП Капитан Андреево.

Автобус с турска регистрация пътувал от Турция за Македония. Пътниците в него не са декларирали стоки и валутни ценности, но митническите служители са селектирали автобуса за щателна проверка. При нея се установява, че в една от неработещите тръби за охлаждане на двигателя има поставени  две найлонови пакетчета  със златни изделия. От укритието са извадени 8 златни гривни, 25 златни пръстени, 11 златни обеци, 3 медальона, 8 златни колиета и 10 златни монети с общо тегло 503.200 грама.  Направената експертиза от вещо лице е установила, че златните накити са от 14-каратово злато, а монетите са 18-каратови на обща стойност 27 000 лева.

Бижутата са задържани. На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА