6 Август, 2015 13:10 1 577 1

Двама спецполицаи с обвинение за противозаконна облага

  • двама-
  • спецполицаи-
  • противозаконна-
  • облага

Облагодетелствали са се от чуждестранни граждани

Под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) на 05.08.2015 г. е проведена акция, при която са били задържани двама служители на МВР. Операцията е относно подадена информация от потърпевши, че двамата участват в присвояване на пари от незаконно пребиваващи чужди граждани на територията на България.

След подаване на сигнала, незабавно е проведена съвместна операция с участието на служители от Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, СДВР и Държавна агенция "Национална сигурност".

В хода на действията, които се наблюдават от прокурор в СГП, първоначалната информация е потвърдена.

Задържани са били двама служители от отдел "Специализирани полицейски сили" при СДВР. Те са 24-годишни, на младши изпълнителски длъжности.

Двамата са привлечени като обвиняеми по образуваното в СГП досъдебно производство за това, че са използвали служебното си положение, за да си набавят противозаконна облага - престъпление по чл. 283 от НК.
Следствените действия по случая продължават.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    0 0 Отговор
    е аиде в пандиза