Last news in Fakti

25 Август, 2015 17:07 7 333 3

30 г. затвор за двойния убиец от Джебел Мерт Мехмед

  • мерт мехмед-
  • двойния-
  • убиец-
  • джебел

Прокуратурата поиска максимална осъдителна присъда

30 г. затвор за двойния убиец от Джебел Мерт Мехмед - 1
Снимки: БТА

Днес Окръжен съд – Кърждали постанови 28 г. лишаване от свобода на Мерт Мехмед от гр. Джебел за двойното убийство на Джейлян Юсуф и дъщеря й, съобщиха от прокуратурата.

Мерт Мехмед беше обвинен за това, че на 22 април 2014г. той е отишъл в дома на Джейлян Юсуф от гр.Джебел и малолетната й дъщеря Джейда Реджеб и противозаконно е отнел от тях парична сума в размер на 250 лева, два мобилни телефона, едно зарядно устройство за мобилен телефон и адаптер за лаптоп. За да отнеме вещите им Мехмед умъртвил Джейлян Юсуф и малолетната й дъщеря, нанасяйки им удари с брадва.

Престъплението е извършено в дома на пострадалите, с които обвиняемият Мехмед се познавал отпреди и е бил в приятелски отношения.

Прокуратурата поиска максимална осъдителна присъда за Мехмед с внесен обвинителен акт на 16 юли 2015 г. Делото беше разгледано в условията на съкратено съдебно следствие. Извършено е групиране на наказанията, наложени на Мехмед, за грабежа, придружен с убийство и още пет други наказания за извършени кражби, като общото наказание е увеличено на 30 г. лишаване от свобода.

Удовлетворени са исканията и на тримата граждански ищци в размер на по 150 000 лв. за всеки от тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mathur

    0 0 Отговор
    И сега 30 години от моите пари трябва да го хранят този фес?????/
  • 2 асд

    0 0 Отговор
    така излиза кажи ми какъв е смисъла тоя изрод да живее и как ще изплати 450 000 лева откъде ще ги взема ?
  • 3 гост

    0 0 Отговор
    Няма как да плати парите, няма смисъл от това.
    Не само ще го храниш, но и трябва да има хуманно отношение, инак може да осъди държавата.
    Извъшил е брутално двойно убийство на жена и дете, в техния дом по особенно жесток начин за мижава сума и вещи.
    Дават му 30, той може да излезе и след 15г. като тогава ще е на около 40г и единственото което може със сигурност е да убива и граби.
    Е това задължително трябва да е доживотна присъда, достатъчно са примерите на такива, които ги пускат и след броени дни те убиват някого без причина. Предпочитам да му плащам доживотната отколкото да застрашава семейството ми след някоя година.