Last news in Fakti

26 Август, 2015 16:26, обновена 27 Август, 2015 08:32 5 759 2

Двама журналисти убити по време на живо предаване (ВИДЕО)

  • сащ-
  • журналисти-
  • убити-
  • стрелец-
  • стрелба

Те работели за телевизия WDBJ7 TV. Репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд били простреляни смъртоносно, докато правели репортаж

Двама журналисти бяха убити по време на живо предаване в американския щат Вирджиния, предаде Би Би Си.

Те работели за телевизия WDBJ7 TV. Репортерката Алисън Паркър и операторът Адам Уорд били простреляни смъртоносно, докато вземали интервю. Полицията разследва причините за инцидента.

Силите на реда разследват двойното убийство и издирват заподозрян. В момента няма яснота нито за мотива, нито за убиецът.

Разстрелът е станал в 06:45 местно време в местния търговски център Бриджуотър плаза.

Интервюираната е оцеляла при нападението.

„Алисън и Адам починаха тази сутрин около 06,45 часа при престелка. Ние не знаем нищо за мотива, нито за техния убиец“, заяви в специално обръщение в ефир генералният мениджър на телевизията Джефри Маркс.

„Не мога да ви опиша колко те бяха обичани от екипа на WDBJ7 .. нашите сърца са съкрушени“, заяви Джефри Маркс.

18:10 часа

Полицията преследва запозодряното за двойното убийство лице по автомагистрала  I-81, преминаваща през шест щата на изток. По всяка вероятност става дума за бивш служител на  WDBJ7. От медията разпространиха снимка на извършителя, снимана от камерата на убития оператор.

19:15 часа

Убиецът на двамата журналисти се е опитал да се самоубие при опит да бъде заловен, съобщи CNN, позовавайки се на официална информация на полицията. В момента той е в критично състояние.

22:05 часа

Вестел Фланъган, известен още като Брус Уилямс, който днес уби двама журналисти и при опит да бъде заловен от полицията, се опита да се самоубие, е починал от раните си в болница в северната част на Вирджиния, съобщиха от шерифството на окръг Франклин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Защо изобщо ни занимават с изпращелите американци. Не, че и ние не вървим по техния път. С какъвто се събереш, такъв ставаш.

    Коментиран от #2

  • 2 умника

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    много е мъчно. но явно ти не си от тези които обичат хората!